google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

«Με μεθοδεύσεις και απαράδεκτους τακτικισμούς η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προετοιμάζει την τελική πράξη παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει… «Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΛΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μια σειρά αλληλοσυμπληρούμενων και αλληλοτροφοδοτούμενων ενεργειών τρέχουν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Αρχικά, η κυβέρνηση γνωμοδοτεί δια των αρμοδίων Υπουργείων θετικά υπέρ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ΤΕΡΝΑ. Αμέσως μετά με διαδικασίες fast – track και χωρίς να δοθούν στους Περιφερειακούς Συμβούλους ούτε οι εισηγήσεις της υπηρεσίας, ούτε οι γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπουργείων ΥΠΕΝ και ΥΠΕΣΔΑ, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ψήφισε θετικά υπέρ της ΣΜΠΕ.
Η κυβέρνηση σπεύδει να εγκρίνει αυτή τη ΣΜΠΕ που διαμορφώνει έναν αντιλαϊκό αντιπεριβαλλοντικό ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με τον οποίο στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ θα ανακτάται μόλις το 48% των εισερχόμενων σύμμεικτων απορριμμάτων και το υπόλοιπο 52% θα οδηγείται σε ΧΥΤΥ, ενώ τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν 3, 4 και 5 φορές ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη. Σε λίγες ώρες απο τώρα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να εγκρίνει το ΠΕΣΔΑ χωρίς να έχει δοθεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους σαν αυτόνομο, αυτοτελές και ολοκληρωμένο τεύχος.
Ο κ. Τατούλης, οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Χ.Α. όπως κάνουν μέχρι τώρα, θα σφραγίσουν την τελευταία πράξη παράδοσης της διαχείρισής των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ εγκρίνοντας έναν ΠΕΣΔΑ που γνωρίζουν μόνο η κυβέρνηση ( μαθαίνουμε ότι έχει γνωμοδοτήσει και θετικά ) , η διοίκηση της Περιφέρειας και η ΤΕΡΝΑ. Καλούμε τον κ. Τατούλη έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει στους Περιφερειακούς Σύμβουλους το αυτόνομο και ολοκληρωμένο τεύχος του Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Με τι μεθοδεύσεις κυβέρνηση και Διοίκηση της Περιφέρειας ολοκληρώνουν τις διαδικασίες παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Γόντικας Βαγγέλης Γούργαρης»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη