google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προβληματισμός από καταργήσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων

Προβληματισμός από καταργήσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη Μεσσηνία από την κατάργηση πολλών Αστυνομικών Τμημάτων, μετά την περίφημη αναδιάρθρωση. Πρώτο καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας, που είχε στην εποπτεία του, τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους οι οποίοι με τον Καλλικράτη καταργήθηκαν, όπως η Θουρία και τα Αρφαρά. Παρελθόν αποτελεί και το Αστυνομικό Τμήμα του Πεταλιδίου, των Αρφαρών και του Κοπανακίου, καθώς επίσης και το Τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας, παρά τα πολλά ατυχήματα που εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή! Βέβαια κάτι αντίστοιχο, συμβαίνει και με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το οποίο θα ενταχθεί μαζί με άλλα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, η οποία στην αρμοδιότητά της πλέον, θα έχει την Ασφάλεια, το Αλλοδαπών, τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Διοικητικής Υποστήριξης!
Όλα αυτά, παρά τις αυξημένες στον καιρό της κρίσης ανάγκες, έγιναν για να καλυφθούν οι 6.700 κενές οργανικές θέσεις, η πλήρωση των οποίων αποτελεί πάγιο αίτημα των αστυνομικών και της Μεσσηνίας, ώστε να είναι πιο εύκολο το έργο τους και περισσότερο… διασφαλισμένη η ασφάλεια των πολιτών. Αξίζει βέβαια να λάβει κανείς υπόψη πως πέραν των κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες με τις μετακινήσεις, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις, πανελλαδικά, καλύπτονται… στα χαρτιά, τα τελευταία χρόνια δεν γίνονται νέες προσλήψεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη δυναμική των Σωμάτων και το.. αίσθημα των πολιτών, όταν στον αντίποδα έχουμε και πάρα πολλές αποστρατεύσεις.
Οι αστυνομικοί βέβαια που υπηρετούσαν στα καταργηθέντα Αστυνομικά θα μετακινηθούν αντίστοιχα σε άλλες υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ» υπάρχουν σχέδια για την κάλυψη των περιοχών όπου καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς απλώς, να υπάρχουν γραφεία! Στο θέμα, μιλώντας στη «Φ», αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος και Θανάσης Πριστούρης αντίστοιχα, οι οποίοι μεταξύ άλλων, ανέπτυξαν τις πολύ σημαντικές προτάσεις της Ένωσης για τη Μεσσηνία.
ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΟΝΤΑΙ

«Εμείς πριν από το προσχέδιο του καλοκαιριού για την αναδιάρθρωση, αλλά και μετά τη δημοσίευσή του, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις που στηρίχθηκαν τόσο στους δείκτες της εγκληματικότητας στην περιοχή, όσο και στη δεδομένη τουριστική αύξηση», ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος εξηγώντας τις σημαντικότερες από αυτές. «Ζητήσαμε την άμεση αύξηση των οργανικών μας θέσεων, την ίδρυση ενός Τμήματος Αερολιμένα Καλαμάτας ή Σταθμού, όσο και ενός Τμήματος Ασφαλείας στην Τριφυλία, τα οποία δυστυχώς δεν εισακούστηκαν», επεσήμανε ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η επαναφορά των 6.700 κενών οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν, παραμένει πάγιο αίτημα.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί πως αν επανέρχονταν αυτές οι θέσεις, δεν θα υπήρχε λόγος κατάργησης και συγχώνευσης Τμημάτων. Όπως και να ‘χει όμως, γεγονός που πιστοποιείται και από τους αριθμούς, οι αστυνομικοί, παρά τις περικοπές στο μισθό τους και ότι δεν ασφαλίζονται ακόμη με βαρέα ένσημα, συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών δεν θα κάνουμε! Όπως γίνεται πάντα, όλοι οι συνάδελφοι υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους! Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλεια των αστυνομικών!», επεσήμαινε ο κ. Σταυρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον απαράδεκτο να βλέπουμε περιπολικά με ένα άτομο ή και Τμήματα επίσης με έναν αστυφύλακα μέσα
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙΖΗΤΩΝΤΑΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Οι αστυνομικοί, διεκδικώντας τα αυτονόητα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη στις 22 του μηνός, ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος. Στις διεκδικήσεις τους, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Θανάσης Πριστούρης, είναι «η πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, ο τερματισμός των περικοπών δαπανών και οι νέες προσλήψεις».
Ο κ. Πριστούρης επίσης, κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ενώ απαντώντας στο ερώτημά μας, αναφορικά με τον εξοπλισμό, παραδέχθηκε ότι όντως είναι παλαιωμένος και τα μόνα καινούρια οχήματα που έχουν έρθει, έχουν καλυφθεί μέσω ΕΣΠΑ και πηγαίνουν στα Τμήμα Τροχαίας. Πριν από χρόνια δε, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως υπήρχαν οχήματα που ήταν καθηλωμένα λόγω του σέρβις που δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει, του ΚΤΕΟ, ακόμη και των καυσίμων, με την εικόνα αυτή να απέχει… λίγο, από τη σημερινή πραγματικότητα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη