google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έρχεται το τέλος των αντρικών καφενείων !!!!

Έρχεται το τέλος των αντρικών καφενείων !!!!

Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρείς σαν τα 10 χιλιάδες καφενεία της Ελλάδας (!), που μαζί με τα άλλα είδη εστιάσεως ( καφετέριες- τσιπουράδικα-εστιατόρια-σαντουιτσάδικα, ψησταριές, μπάρ) είναι περίπου τα μισά μαγαζιά της Χώρας!!  Βλέπεις χωριό με 100 ανθρώπους, και έχει 2 καφενεία...

η ατμόσφαιρα του καφενείου
 Όλη η τρέλα με τα ελληνικά καφενεία, βρίσκεται στο ‘στυλ’ που έχουν, στην ‘ατμόσφαιρα’. Πάνε  κ υ ρ ί ω ς   ά ν τ ρ ε ς , καπνίζοντες, κοιλαράδες, μέσης ηλικίας και ηλικιωμένοι, και το μόνο που κάνουν είναι: κουτσομπολιό, πολιτική και ποδοσφαιρική κουβέντα,  τσιγάρο-πρέφα και καφές, αλκοόλ,  τηλεόραση, και μια εφημερίδα..   Κάθονται σε παρέες-παρέες ανά τραπέζι, έχουν την αίσθηση της μικρής παρέας, και μια μικρότερη αίσθηση του ‘καφενείου’… Υπάρχουν άντρες που πάνε στο ίδιο καφενείο  για 8-10 ώρες κάθε μέρα!!!
 Αλλά τα καφενεία έχουν και θετικά στοιχεία…

●  – Υπάρχει  εκεί  ολοζώντανο,  κ ά τ ι    α π ό   τ η ν    δ η μ ο κ ρ α τ ί α    τ η ς   α ρ χ α ί α ς   Ε λ λ ά δ α ς : ελευθερία λόγου και συζητήσεις (σπανίως ποιοτικές, κουβέντες καφενείου),  ανεκτικότητα (ο καθένας μπορεί να μπεί μέσα και να παίξει τράπουλα με άλλους , ή να πάρει καρέκλα και να παρακολουθήσει άλλους που παίζουν). Μπορείς να καθίσεις και χωρίς να παραγγείλεις, ή να κάτσεις 10 ώρες με έναν καφέ. Όλα αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο!!!   
 Ευτυχώς, στις μέρες μας, δεν υπάρχουν πιά ‘μπλέ’ και ‘πράσινα’ καφενεία…

●-- Μπορούμε να δούμε επίσης  κ ά τ ι   α ν δ ρ ο κ ρ α τ ι κ ό , έναν συνδυασμό δωδεκάθεου -Δία   και τουρκοκρατίας- μουσουλμανισμού 4 αιώνων.
Δ ε ν  υ π ά ρ χ ο υ ν   κ α θ ό λ ο υ   γ υ ν α ί κ ε ς .  Οι ευρωπαίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα, ειδικά στην επαρχία, απορούν  «πώς  δεν  βγαίνουν  έξω  οι   γυναίκες???» .  Αν υπάρχει μία γυναίκα, θα είναι η μαγαζατόρισσα ή η σερβιτόρα, (συνήθως νέα σε ηλικία και από  βαλκανική χώρα). Την έχουν βάλει για ‘δόλωμα’, για να πάνε εκεί οι ‘άντρακλες’  Έλληνες  να πάρουν ‘μάτι’. (τις δικές τους γυναίκες, τις έχουν κλεισμένες στο σπίτι…)
 Φυσικό και επόμενο , -αφού δεν μπαίνουν μέσα γυναίκες- τα πιο πολλά καφενεία είναι βρώμικα , και παρανόμως λειτουργούν. (όλα παράνομα  ως προς το κάπνισμα).

●  --Αλλά μπορούμε να δούμε και  κ ά τ ι   π ο λ ύ   χ ρ ι σ τ ι α ν ι κ ό , κάτι από τον βυζαντινισμό 11 αιώνων… ‘Καλημέρα’, ‘χρόνια πολλά’ , ‘κέρασε μια γύρα τα παιδιά’, ‘εις υγείαν’. Οι κρύοι ευρωπαίοι δεν μπορούν να καταλάβουν το κέρασμα, τους φαίνεται υποκριτικό…

  Γυναίκες εισβάλλουν σε αντρικά καφενεία
Ας ξεκινήσει ο ελληνικός φεμινισμός από τη κατάληψη των καφενείων!!!
Να οργανωθούν οι γυναίκες κατά περιοχές (σε συλλόγους ή και άτυπα) και να ‘μπουκάρουν’ πολλές μαζί σε ένα καφενείο, όταν είναι άδειο ή μισοάδειο , και απλώς να κάθονται να πιούν κάτι. Μόνο και μόνο η παρουσία τους, αρκεί για να αλλάξει το καφενείο προς το καλύτερο. Αν θέλουν να σπάσουν τα νεύρα του καφετζή που έχει βρώμικες τουαλέτες, μπορούν να καθήσουν κι αυτές 2-3 ώρες με έναν καφέ.

                                Φεμινισμός ,  με 10 κινήσεις !!!!
1. -Η πρώτη κίνηση είναι ο ανωτέρω γυναικείος ‘καφενειακός ακτιβισμός’ . Τα υπόλοιπα 9 πρέπει να τα κάνει το κράτος, αλλά και όλη η κοινωνία, εμείς, εσύ.
2. -Να αναγράφεται στις ταυτότητες όλων, και στην υπογραφή μας, πρώτα το επώνυμο της μητέρας , και δευτερευόντως του πατέρα.
3. - Αν οι παπάδες δεν βάλουν και γυναίκες ιέρειες και δεσπότισσες, τότε να πάψει να τους πληρώνει το κράτος. Είναι αντισυνταγματική η πληρωμή τους.
4. -- Να επιτραπεί άμεσα η επίσκεψη γυναικών στο Άγιο Όρος.
5. --Να αφαιρεθούν από την Καινή Διαθήκη και από όλα τα θρησκευτικά κείμενα,  όσες αναφορές υποτιμούν τις γυναίκες (και είναι πάρα πολλές)
6.-- Να δίδεται  μ η ν ι α ί ο   ε π ί δ ο μ α  σε όσους γονείς έχουν κορίτσι, αλλά και στο ίδιο το κορίτσι μόλις γίνει 12 ετών, στην αρχή της εφηβείας, και  δ ι α   β ί ο υ.
7. --Να παίρνουν οι γυναίκες , σε όλες τις δουλειές,  4  μ έ ρ ε ς  το μήνα  ά δ ε ι α, μετ’ αποδοχών. (λόγω περιόδου)  (όποτε θέλουν αυτές, και ανεξαρτήτως ηλικίας)
  Σε μια μελλοντική ‘ιδανική’ κοινωνία, θα απαγορεύεται η μισθωτή εργασία των γυναικών. Θα έχουν όλες δωρεάν μισθό από την κοινωνία, και θα κάνουν μόνο χόμπυ.
8. --Να θεσμοθετηθεί (και στο Σύνταγμα) η προνομιακή τους αντιμετώπιση σε όλα τα δ ι κ α σ τ ή ρ ι α, έως και την μισή τιμωρία. Παραλλήλως, όταν ο άντρας βλάψει γυναίκα, η ποινή του να μεγαλώνει, έως και διπλάσια.
9. --Η εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα να θεσμοθετηθεί  σε όλες τις υπηρεσίες. Ειδικώς στα Νοσοκομεία, δωρεάν γυναικολογικά, δωρεάν γέννηση. Αλλά και στην καθημερινή ζωή, στα καταστήματα, να εξυπηρετούνται πρώτες .
10. -- Αφού γίνουν όλα αυτά τα εξαιρετικά, τότε ας κάνουμε και ένα ακόμα πιο εξτρίμ, που δύσκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος σήμερα. Οι γυναίκες θα απολαμβάνουν μεν την ζωή τους σαν ‘αρχόντισσες’, όπως τους αξίζει, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν για εθνικές εκλογές και για σημαντικά ζητήματα. Μόνο συμβουλευτικά ή για απλά τοπικά ζητήματα. Ο λόγος είναι πως παρασύρονται από τα συναισθήματά τους. Αλλά θα επιτρέπεται επιλεκτικά, σε ξύπνιες και ‘σοφές’ γυναίκες, να φτάσουν έως και πολύ ψηλά στην πολιτική σκηνή.    
Και πώς θα βρούμε αυτές τις σπάνιες σοφές και άξιες γυναίκες? Είναι αυτές που θα συμφωνήσουν στην παραπάνω παράδοξη πρόταση…

----- Δυστυχώς, οι γυναίκες αδυνατούν μόνες τους να βρουν το δίκιο τους. Στο 1/3 του πλανήτη αντιμετωπίζονται χειρότερα κι από ζώα. Ακόμα και στην Ελλάδα πρίν λίγα χρόνια υπήρχαν περιστατικά που σκότωναν τα θηλυκά βρέφη, αλλά και γυναίκες που γεννούσαν κορίτσια!!!. Όλοι οι άντρες χρωστούν να ζητήσουν έμπρακτη δια βίου συγνώμη στις γυναίκες για όσα εγκλήματα τους έχουν κάνει. Ήρθε η ώρα οι μετανοημένοι άντρες να επιβάλουν τον φεμινισμό!!. Ας ξεκινήσει απ’ την Ελλάδα, ώστε  να φτάσει σύντομα και στις Αφγανές-Πακιστανές-Ινδές κλπ αδελφές μας…              
                                                antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Υστερόγραφο:
Όταν  οι Ελληνίδες εισβάλλουν  στα αντρικά καφενεία και τα αλλάξουν , η επόμενη κίνηση είναι  να γίνει  εξαγωγή αυτής της καινοτομίας και σε άλλες χώρες. Θα ανοίξουν: μοντέρνα, ‘Δημοκρατικά’, ‘Ελληνικά’ και κεραστικά καφενεία σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου υπάρχουν Έλληνες.
Θα οργανωθούν σαν λαϊκή βουλή: ελευθεροστομία, εναλλαγή του λόγου, πείραμα άμεσης δημοκρατίας. Αυτοδιοικούμενα, υπό μορφήν Συλλόγου, με  αυτοεξυπηρέτηση.

Θα διδάξουν όλους τους λαούς τον τεμπέλικο ελληνικό τρόπο καθημερινής ζωής: κεράσματα , χαλαροί ρυθμοί, και παραδοσιακή καρέκλα που ακουμπάς χέρι και πόδι στις διπλανές…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη