google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ

Διαφοροποιήσεις Δημάρχων, σε σχέση με τις προθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και συντριπτική υπερψήφιση της εισήγησής της, περιελάμβανε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τα απορρίμματα. Η Επιτροπή, στην οποία Πρόεδρος ήταν ο κ. Πέτρος Τατούλης, ενώ συντονίστρια της συζήτησης και εισηγήτρια ήταν η κ. Νικολάκου, απαρτιζόταν από Δημάρχους της Πελοποννήσου, εκπροσώπους επιμελητηρίων και παραγωγικών ενώσεων αλλά και απλούς πολίτες που προέκυψαν με κλήρωση μεταξύ αυτών που ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Η συζήτηση κινήθηκε, γενικά, σε ήρεμα πλαίσια, εκτός από τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναφερόμαστε στους κ. Πατσαρίνο και Αλευρά, οι οποίοι διαφώνησαν με την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η λεκτική επίθεση ενός πολίτη, μέλους της επιτροπής, του κ. Αγγελόπουλου, εναντίον των δημάρχων, επειδή ολιγώρησαν επί χρόνια, ως προς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Αγγελόπουλος δεν δίστασε να αναφερθεί και, προσωπικά, στον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Παυλή, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «Η πόλη σας βρωμάει», προκαλώντας έτσι την αντίδραση του κ. Παυλή ο οποίος και τον ρώτησε «Ποιοι του έδωσαν έτοιμο το ποίημα που ήρθε εδώ να πει».
Στον συγκεκριμένο κύριο, πάντως, ανέλαβε να απαντήσει ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Γρυπιώτης, ο οποίος τόνισε πως οι εκάστοτε Δήμαρχοι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν τις αστοχίες αλλά και τις πολλές αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου στις οποίες, διαχρονικά, προέβαινε η κυβερνητική εξουσία. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στις τοποθετήσεις του, εστίασε στο γεγονός πως οι εισηγήσεις των γενικών γραμματέων των δυο αρμόδιων υπουργείων ήταν θετικές, ως προς τη λύση της κεντρικής διαχείρισης και πως η σημερινή διαδικασία αποδεικνύει τη διαφάνεια αλλά και το υψηλό επίπεδο δημοκρατικότητας που κυριαρχεί στην Πελοπόννησο. Τόνισε δε, ιδιαίτερα, πως ο νέος ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να είναι βιώσιμος και μακρόπνοος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη