google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ..ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

ΑΡΘΡΟ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ..ΠΑΛΙΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Άρθρο του Θανάση Πετράκου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας

Τσίπρας – Σαμαράς – Βίοι παράλληλοι
(με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα)

Αφού πια όλα τα ενδεχόμενα για εκλογές είναι ανοιχτά αποφάσισε ο κ. Πρωθυπουργός να έρθει την Παρασκευή (αύριο-σήμερα) στην Καλαμάτα για να κόψει την κορδέλα του περιφερειακού δρόμου. Αυτό είναι το μόνο καλό νέο, αφού επιτέλους θα δοθεί στην κυκλοφορία, ο οποίος εδώ και καιρό έχει τελειώσει.
Προκαλεί θλίψη όμως το γεγονός, ότι όχι μόνο στα θέματα πολιτικής, αλλά και επικοινωνίας, ο κ. Τσίπρας ακολουθεί το δρόμο του κ. Σαμαρά και των προκατόχων του. Ξορκίζει δήθεν το «παλιό» αλλά ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική των παλιών, κόβοντας κορδέλες.
Ελπίζουμε όμως ο κ. Τσίπρας να μην συνεχίσει να «παριστάνει το λιοντάρι» και στην Καλαμάτα, όπως έκανε στην Κρήτη, ότι δήθεν «δεν θα δώσει λόγο στους δανειστές για το κοινωνικό επίδομα», όχι μόνο γιατί «έβαλε την ουρά στα σκέλια» και έδωσε εντολή στον κ. Τσακαλώτο να διαβεβαιώσει το Eurogroup και την Τρόικα ότι «δεν θα το ξανακάνει χωρίς να τους ρωτήσει» και «ούτε είναι δέκατη τρίτη σύνταξη αλλά εφάπαξ παροχή». Αλλά κυρίως γιατί, κ. Πρωθυπουργέ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, με συνέπεια, ενώ ήδη έχετε κόψει το 2016 330 εκατ. από τη μείωση του ΕΚΑΣ, να δίνετε 300 € εφάπαξ στους φτωχούς συνταξιούχους, ενώ θα τους κόψετε το 2017 1.140 € στον καθένα και μέχρι το 2019 2.300 € πάλι από τη μείωση – κατάργηση του ΕΚΑΣ!!!
Δεν ελπίζουμε βέβαια, ο κ. Πρωθυπουργός, να απαντήσει ούτε:
1) Γιατί και με ποιο δικαίωμα μετέτρεψε το ΟΧΙ του 62% του λαού σε ΝΑΙ και υπέγραψε ένα τρίτο βαρύτατο μνημόνιο.
2) Γιατί ξεπούλησε όλη τη χώρα για 99 χρόνια, εντάσσοντας τα πάντα στο υπερταμείο του Σόιμπλε.
3) Γιατί ουσιαστικά έχει συμφωνήσει για τέταρτο μνημόνιο 2019-2023 και το μόνο που διαπραγματεύεται είναι να του επιτρέψουν ποια ακριβώς θα είναι τα μέτρα ύψους 4,2 δισ. κατ’ έτος που θα περικόπτει.
4) Γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 φέρνει νέα λιτότητα 4 δισ., (2,5 δισ. νέους φόρους και 1,5 δισ. νέες κοινωνικές περικοπές).
5) Γιατί δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα τον επεκτείνει και στα αγροτεμάχια.
6) Γιατί δεν δίνει τη 13η σύνταξη ούτε γιατί αύξησε τον ΦΠΑ στο 24%.
7) Γιατί δεν πήγε ο κατώτατος μισθός στα 751 €.
8) Γιατί με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση παρέδωσε τις τράπεζες που τις έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο Ελληνικός λαός στα funds.
9) Γιατί από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», σήμερα κινδυνεύει με κατάσχεση από τις τράπεζες και η πρώτη κατοικία των φτωχοποιημένων από τα μνημόνια λαϊκών νοικοκυριών.
10) Γιατί μείωσε τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
11) Γιατί παρέδωσε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους δανειστές.
12) Γιατί από 1/1/2017 θα βάλει χαράτσι στο ίντερνετ, στον καφέ και στο τηλέφωνο.
13) Γιατί αύξησε 400% τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
14) Γιατί αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και  θέρμανσης κατά 24%.
15) Γιατί έχει ξεζουμίσει η κυβέρνηση τον κόσμο με την υπερφορολόγηση.
16) Γιατί αύξησε δραματικά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, με συνέπεια οι αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν. Φαντάζομαι θα σας ενημερώσουν, κ. Πρωθυπουργέ, ότι τη φετινή χρονιά στη Μεσσηνία η καλλιέργεια της πατάτας μειώθηκε στο μισό.
17) Γιατί 9 στους 10 άνεργους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας.
18) Γιατί μετανάστευσαν 300.000 νέοι επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης.
19) Γιατί ετοιμάζεστε να δώσετε και την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στο υπερταμείο του Σόιμπλε.
20) Γιατί έχετε αποφασίσει να δεχθείτε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για τις εργασιακές σχέσεις.
Ούτε ..., ούτε ..., ούτε ..., κ.τ.λ.
Και δεν ελπίζουμε βέβαια να απαντήσει ο κύριος Πρωθυπουργός γιατί, αφού αποφάσισε να ακολουθήσει τον ΓΑΠ, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και να γίνει μνημονιακός, όλα αυτά είναι συνέπειες των μνημονίων.
Επιβάλλεται όμως ο κύριος Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά τοπικά ζητήματα:
1) Γιατί δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο οδικό και αγροτικό δίκτυο.
2) Γιατί τόσο μεγάλη καθυστέρηση να οριοθετηθεί η πλημμυρόπληκτη περιοχή της Μεσσηνίας.
3) Γιατί παρά τις δεσμεύσεις το επίδομα των πλημμυροπαθών άργησε τόσο πολύ.
4) Γιατί δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα για το ποιες είναι οι ευθύνες του «Μωρέα» για τις ζημιές από τις πλημμύρες.
5) Γιατί πρέπει να πληρώνουν διόδια οι άνθρωποι που μετακινούνται καθημερινά για να πάνε στα κτήματά τους ή στο νοσοκομείο.
6) Γιατί αυξήθηκαν τα διόδια χωρίς να έχει παραδοθεί ο δρόμος.
7) Γιατί δεν αποζημιώνονται οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που υπέστησαν από την ελλιπή δακοκτονία. Γιατί είναι σαφές ότι την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση η οποία μείωσε τα κονδύλια για τη δακοκτονία.
8) Θα δεσμευτεί να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακοκτονία, ώστε να μην έχουμε και την επόμενη χρονιά την ίδια καταστροφή;
9) Γιατί ξεπούλησε η κυβέρνησή σας τη φέτα και τις ελιές Καλαμών στις εμπορικές συμφωνίες με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική.
10) Γιατί δεν εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα παρότι λείπουν ελάχιστες υποστηρικτικές μελέτες και φυσικά γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί μετά από δεκατέσσερις (14) μήνες μνημονιακής διακυβέρνησής σας.
11) Γιατί δεν προχωρά η ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό.
12) Τι θα γίνει με το οδικό δίκτυο του νομού (Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη) και Καλαμάκι – Κορώνη.
13) Γιατί δεν προχωράει ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση του αεροδρομίου.
14) Τι θα γίνει με το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.
15) Γιατί δεν προχωράει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Μεσσηνία.
Είναι βέβαια προκλητικό και «δεν δικαιούνται να ομιλούν» οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά και των λοιπών παλαιών μνημονιακών, αλλά, η προσχώρησή σας, κ. Τσίπρα, στο μνημονιακό στρατόπεδο τους δικαίωσε και τους έδωσε θάρρος να θέλουν να παραστήσουν τους σωτήρες. Θυμίζουμε όμως και σ’ αυτούς ότι μαζί ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο που φέρνει όλες αυτές τις τραγικές συνέπειες στο λαό.
Η χώρα δεν χρειάζεται πια ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε άλλον μνημονιακό. Χρειάζεται μια εναλλακτική πολιτική φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση. Η «Λαϊκή Ενότητα» έχει επεξεργαστεί τους βασικούς άξονες μιας τέτοιας εναλλακτικής πολιτικής, για άνοιγμα του δρόμου εξόδου από την κρίση. Αυτοί έχουν ως αφετηρία την κατάργηση της λιτότητας και των Μνημονίων. Την αναστολή πληρωμής των τοκοχρεολυσίων του δημόσιου χρέους και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Την εθνικοποίηση των τραπεζών. Την εφαρμογή «σεισάχθειας» στα χρέη λαϊκών των νοικοκυριών. Τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Τη μείωση της φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπιχειρήσεων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάργησης των προνομίων της ολιγαρχίας, αύξηση της φορολογίας των κερδών και υψηλών εισοδημάτων. Παραγωγική ανόρθωση της οικονομίας, δραστική μείωση της ανεργίας, αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματος. Ανάκτηση της δημόσιας ιδιοκτησίας των ΔΕΚΟ. Ανάκτηση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας. 

Προϋπόθεση για προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αριστερού, αντιμνημονιακού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού μετώπου, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και η συγκρότηση ανάλογης κυβέρνησης για υλοποίηση τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη