google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε κατακόρυφη αύξηση τα αφροδίσια νοσήματα στην Ελλάδα!

Σε κατακόρυφη αύξηση τα αφροδίσια νοσήματα στην Ελλάδα!

Κατακόρυφη αύξηση των αφροδίσιων νοσημάτων έχουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με σοβαρές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Η έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών, κυρίως στους νέους και τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα που περνούν από την Ελλάδα, αποτελούν- σύμφωνα με τους αφροδισιολόγους-δερματολόγους- το βασικό παράγοντα της κατακόρυφης αύξησης.
 «Οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη για τη δημόσια υγεία», τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS ο διαπρεπής δερματολόγος-αφροδισιολόγος Απόστολος Καραλέξης (φωτό), διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής της DermahairClinic Σύμφωνα με τον κ Καραλέξη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, καθώς φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών έχει ξεχάσει τα μέτρα προφύλαξης για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Ευθύνη για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, όπως αναφέρουν αφροδισιολόγοι, φέρει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το βάρος της παγκόσμιας ενημερωτικής καμπάνιας έχει πέσει στο AIDS. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν γίνεται ούτε ενημέρωση. «Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) καλό είναι να θυμηθούμε ότι υπάρχουν κι άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, για τα οποία θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης» επισημαίνει ο κ. Καραλέξης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη