google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΦΥΓΕ..Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΕΦΥΓΕ..Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ψήφισμα Δήμου Τριφυλίας. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εκφράζουν τα ειλικρινή συλληπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Αλέξανδρου Τουρκολιά.
Ο Αλέξανδρς Τουρκολιάς υπήρξε ένας ευπατρίδης Τριφύλιος που προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης. Η πολυδιάστατη προσωπικότητά του και το πολύπλευρο έργο του, αναγνωρίστηκαν από όλους τους Έλληνες και αποτελούν πρότυπο και έμπνευση για τη νέα γενιά. Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (30/10/2016), μετά από πολύμηνη περιπέτεια υγείας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές του 2015 και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου. Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας ήταν έγγαμος και είχε δύο κόρες και ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος ναυτιλιακών χορηγήσεων στην Bank of America το 1977. Μετετέθη στο Λονδίνο ως αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης και επέστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων. Αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει τη θέση του βοηθού γενικού διευθυντή για την Ελλάδα, στην Τράπεζα Nova Scotia. H θητεία του στην Εθνική Τράπεζα άρχισε το 1997 ως διευθυντής ναυτιλιακών εργασιών.
Το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής ναυτιλιακών εργασιών, το 2004 γενικός διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, το 2010 αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και στο ναυτιλιακό δίκαιο. Ήταν κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη