google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, αποφασίστηκε να δοθεί μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ και σχετικές επιστολές του προέδρου της Γ. Πατούλη, τόσο προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τις ηγεσίες ων αρμόδιων υπουργείωνΤις επόμενες μέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος, η οποία θα προβλέπει την παράταση για 4η φορά της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό κατόπιν σχετικής διαβεβαίωσης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη. Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας έληγε στις 31 Οκτωβρίου και μετά θα εντάσσονταν μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Με δεδομένο ότι καθυστερούν οι διαδικασίες έναρξης των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας, ήταν ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους 118.000 ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε, με σχετικές επιστολές που απέστειλε στον Πρωθυπουργό αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των Δομών Φτώχειας στο νέο ΕΣΠΑ: Να δοθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να μην αφεθούν εκτεθειμένοι οι 118.000 συμπολίτες μας. Να επισπευθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020,δεδομένου ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές. Πρόκειται για μία κατάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού υπέρ των συμπολιτών μας και της κοινωνίας συνολικά, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε «Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, είναι άδικο περίπου 120.000 συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη