google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΓΡΙΛΙ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΝΕΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΓΡΙΛΙ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Απίστευτο Γολγοθά βιώνει οικογένεια δύο μαθητών για να καταφέρουν τα παιδιά τους να πάνε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας καθώς βρίσκονται μπλεγμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των καθυστερήσεων για την προκήρυξη του δρομολογίου που θα εξασφάλιζε την μεταφορά τους. Μάλιστα, καθώς πλέον έχουν φτάσει στα όριά τους και αδυνατούν οι ίδιοι να τα μεταφέρουν στο σχολείο, όπως κάνουν μέχρι σήμερα, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, και από τη Δευτέρα τα παιδιά θα σταματήσουν να πηγαίνουν σχολείο. Η υπόθεση αφορά την οικογένεια δύο εργαζόμενων στο Λιμενικό που υπηρετούν στην Πύλο και μένουν στον Αγρίλη Τριφυλίας. Καθώς η μητέρα μέχρι τον Αύγουστο υπηρετούσε στην Κυπαρισσία, τα παιδιά της έχουν γραφτεί και πήγαιναν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.
Τον Αύγουστο όμως πήρε μετάθεση για την Πύλο και παράλληλα το Σεπτέμβριο με απόφαση που πάρθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας εγκρίθηκε η μεταφορά μαθητών εκτός της προβλεπόμενης χωροταξικής κατανομής όπου έχουν συμπεριληφθεί και τα δύο παιδιά της οικογένειας για μεταφορά τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Από τον Σεπτέμβριο όμως μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έχει προκηρυχθεί και ούτε ήταν στην τελευταία προκήρυξη που έγινε πριν λίγες ημέρες.
Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς τους να συνεχίσουν να τα μεταφέρουν, πράγμα αδύνατο βέβαια, όπως λένε και οι ίδιοι, καθώς πρέπει από τον Αγρίλη να τα πάνε στην Κυπαρισσία και από εκεί να γυρίσουν πίσω και να πάνε στην Πύλο για να είναι στις 7.30 στην υπηρεσία τους. Πόσω μάλλον όταν λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς τους πολλές φορές τα ωράρια τους δεν είναι σταθερά και αλλάζουν συχνά. Αυτό που ζητούν είναι να πραγματοποιηθεί το εγκεκριμένο για την μεταφορά των παιδιών τους δρομολόγιο, καθώς διαφορετικά -όπως και θα πράξουν από την ερχόμενη Δευτέρα- τα παιδιά θα σταματήσουν το σχολείο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη