KYPARISSIOTIS

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν σε ολόκληρη τη χώρα

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου…
Σειρήνες Πολιτικής Αμυνας θα ηχήσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια σε ολόκληρη την χώρα αύριο Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της πανεθνικής (με την έννοια ότι συμμετέχουν εκτός από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σειρά υπουργείων, εθνοφύλακες κλπ) στρατιωτικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016». Στην σκιά της απόφασης της Αγκυρας να ζητήσει αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, κάτι που συνεπάγεται εκχώρηση ελληνικών εδαφών και στην ενθάρρυνση αυτής της διεκδίκησης από τις ΗΠΑ και την Γερμανία που κράτησαν τυπικά ουδέτερη στάση, αλλά ουσιαστικά δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάνης, οι Ε.Δ. εν μέσω οικονομικής καταστροφής είναι υποχρεωμένες να κάνουν αυτό που για άλλους στρατούς πλην του ελληνικού, θα έμοιαζε αδύνατο: Να διατηρήσουν υψηλά την μαχητική ικανότητα σε ένα στράτευμα το οποίος δεν έχει πόρους ούτε για στολές, ούτε για πυρομαχικά, ούτε για εκπαίδευσης, ούτε για καύσιμα, αναλώσιμα κλπ, πού, δεν, περισσότερο για ανανέωση του απαρχαιωμένου, εν πολλοίς, οπλισμού του.
Στην άσκηση θα γίνει προσπάθεια να κινητοποιηθεί “ότι έχουν και δεν έχουν” οι ΕΔ από πλευράς υλικού και μέσων, αυτό στο οποίο δίνεται μεγάλη σημασία είναι η αντίδραση του πληθυσμού σε κατάσταση πολέμου και τα ανακλαστικά των πολιτών οι οποίοι θα νιώσουν κάποια λεπτά ως κάτοικοι μιας χώρας η οποία δέχεται επίθεση και αμύνετται Η πρώτη φορά που θα ηχήσουν οι σειθρήνες είναι τοπική ώρα 11.00, και θα καλούν τον πληθυσμό να προστατευτεί από αεροπορικής επίθεση. Οι σειρήνες θα ηχήσουν για εξήντα (60) δευτερολέπτων και πατέ από πέντε λεπτά θα ηχήσει σήμα λήξης συναγερμού. Στόχος είναι να υπάρξοι εξοικείωση των πολιτών με τους ήχους του πολέμου, αφού όπως δείχνουν τα γεγονότα, η φωτιά όλο και ζυγώνει την πληγωμάνη από την οικονομική καταστροφή Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Στρατός ήδη από εχθές που ξεκινησε η άσκηση, έχει καταφέρει να κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό εφέδρων που έχουν αναπτυχθεί στα σημεία συγκέντρωσης δυνάμεων και το ίδιο ισχύει και για το ΠΝ που μετά από μία μακρά περίοδο κάμψης των εκαπιδευτικών δραστηριοτήτων του, βασικά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αναζητά μεγάλη διαθεσιμότητα στα πλοία Πολεμικό Ναυτικό. Πιθανόν να αναπτυχθούν και περισσότερες από 60 μονάδες από το επίπεδο της φρεγάτας μέχρι απλές φουκωτοί λέμβοι. Ισως το μεγαλύτερο crash-test να αφορά την Αεροπορία. Οι διαθεσιμότητες είναι “ταλαιπωρημένες” ακόμα και σε Πτέρυγες Μάχης που καλύπτουν τα μεγάλα στρατηγικά σημεία της χώρας. Αλλά πάνω απ’όλα είναι το προσωπικό, το μυαλό και η ψυχή των χειριστών των όπλων, είτε παλιά, είτε καινούρια. Αυτά θα κρίνουν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης είτε λίγες ώρες διαρκέσει, είτε λίγες ημέρες ή περισσότερο. Αρκεί να δουλεύουν, έστω αυτά τα παλιά όπλα… ΠΗΓΉ PRONEWS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια