google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΕΡΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΓΕΡΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην πρώην ταμία του Δήμου Γαργαλιάνων για υπεξαίρεση 166.000 ευρώ. Το δικαστήριο αναγνώρισε τρία διαφορετικά ελαφρυντικά στην πρώην δημοτική υπάλληλο – η οποία όχι μόνο παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή τι είχε κάνει, αλλά έχει επιστρέψει τις 90.000 ευρώ και πληρώνει 800 ευρώ το μήνα για να εξοφλήσει και τα υπόλοιπα. Επίσης, έχει παραχωρήσει στο διάδοχο Δήμο Τριφυλίας ένα ακίνητο στην Αθήνα που ανήκει στην οικογένειά της για να συμψηφίσει το υπόλοιπο της οφειλής, ωστόσο δεν έχει ακόμα γίνει η αποδοχή από τα αρμόδια όργανα του δήμου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή κατηγορούμενη διορίστηκε το 2008 και σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της και του τότε δημάρχου Γαργαλιάνων Σταύρου Καλοφωλιά. Την υπεξαίρεση, που φαίνεται να έγινε από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου του 2009, ανακάλυψε τυχαία η τότε προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, αντικαθιστούσε την κατηγορούμενη γιατί είχε άδεια και ανακάλυψε ότι είχαν γίνει μετακινήσεις χρημάτων από λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας, που δεν έπρεπε γιατί δεν είχαν κοπεί αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα. Ετσι ακολούθησε ο οικονομικός έλεγχος και ανακαλύφθηκε η υπεξαίρεση, από τα ταμεία του δήμου, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαργαλιάνων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πύργου, του Πνευματικού Κέντρου Γαργαλιάνων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων. Η ίδια η κατηγορούμενη στην απολογία της παραδέχτηκε το λάθος της και περιέγραψε το οικογενειακό δράμα που ζούσε εκείνη την περίοδο, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός της χρειαζότανε χρήματα για να ζει τη μητέρα του και να περιθάλπει τον ψυχικά ασθενή και εξαρτημένο από τα ναρκωτικά αδελφό του.
Υποστήριξε δε, πως αυτά τα χρήματα θα τα επέστρεφε έτσι κι αλλιώς, ενώ στη διάρκεια της απολογίας της δάκρυσε αρκετές φορές και έκλαψε κιόλας. Το δικαστήριο την καταδίκασε με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και θα μπορούσε να της είχε επιβάλει ισόβια κάθειρξη αν δεν αναγνώριζε τα 3 ελαφρυντικά: πρότερου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Επίσης, έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή της και θα μείνει ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Από το filiatranet.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη