google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ" Ο ΖΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

"ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ" Ο ΖΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

του Ηλία Γιαννόπουλου
Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στη συμπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας και, κατ’ επέκταση, στη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την προχθεσινή «καρατόμηση» των διοικήσεων του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» και της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας – Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.», με τη λήξη της θητείας τους, κι ύστερα από προσωπική επιλογή και πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα!
Σημειώνεται πως εισήγηση για τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν στον ορισμό μελών σε Φορέα και Κοινωφελή Επιχείρηση δεν υπήρχε στο φάκελο των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Με μια αδόκητη πρόταση ο κ. Κατσίβελας «καρατόμησε» από το Φορέα τον πρόεδρό του, Ζαχαρία Κανελλόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Κατσούλα και τα μέλη, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, Δημήτρη Σαρμαντζή και Γιώργο Τσακανίκα και, από δημότες, Δημήτρη (Τζίμη) Χρονόπουλο, πρώην πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας και υποψήφιο με τον κ. Κατσίβελα, Παναγιώτη Σουρέτη, πρώην δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο με τον κ. Κατσίβελα και Φώτη Ανδρουτσή, υποψήφιο του κ. Κατσίβελα.
Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κατσίβελας φέρεται να μην είχε ενημερώσει κανέναν για τις επιλογές του, ενώ σίγουρα δεν είχε συζητήσει και δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του Φορέα, Ζαχαρία Κανελλόπουλο!
Όπως, επίσης, θεωρήθηκε (και χθες συζητιόταν έντονα στην Κυπαρισσία) εντελώς άκομψο, πολιτικά και ηθικά προκλητικό και προσβλητικό, το γεγονός ότι ο κ. Κατσίβελας δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο και τους συνεργάτες του που ήταν στη διοίκηση του Φορέα μέχρι σήμερα, έστω ευχαριστώντας τους, ακόμη και τυπικά, για τη θητεία και την προσφορά τους.
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, μιλώντας χθες στο «Θ», χαρακτήρισε «πολιτικά και ηθικά ανέντιμο αυτό που έκανε ο δήμαρχος σε βάρος μου, χωρίς καν να με έχει ενημερώσει, χωρίς να πει ένα “ευχαριστώ” για τη θητεία και προσφορά μου, εντελώς απρόκλητα, που έχω δώσει την ψυχή μου και για την εκλογή του συνδυασμού μας, αλλά και για το Φορέα. Είναι προσβολή και για εμένα και για τους δημότες της Τριφυλίας που με εμπιστεύονται και με εκλέγουν και ιδίως για τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.
Στην πρόκληση και προσβολή του δημάρχου θα απαντήσω δημόσια», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Όμως, ο δήμαρχος Τριφυλίας δεν είχε ενημερώσει ούτε και το νέο πρόεδρο και τα νέα μέλη που θα πρότεινε στο Φορέα. Για πρόεδρο πρότεινε το Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν είχε προσέλθει ακόμα και το πληροφορήθηκε, έπειτα από ώρα, όταν και πήγαινε προς την αίθουσα, από δημοσιογράφους, στο διάδρομο του Δημοτικού Μεγάρου, ξεκαθαρίζοντας άμεσα και ευθέως πως δεν αποδέχεται την προεδρία.
Το ίδιο είπε και στον ίδιο το δήμαρχο, πάλι ενώπιον των δημοσιογράφων, στο διάδρομο του Δημοτικού Μεγάρου, όταν ο κ. Κατσίβελας βγήκε από την αίθουσα για λίγο. Μόλις είδε τον κ. Τσαλαμανδρή τού είπε ότι τον έκανε πρόεδρο.
Ο κ. Κατσίβελας πρότεινε, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, τον Παναγιώτη Τσίγγανο για αντιπρόεδρο και για τακτικά μέλη τον Αναστάσιο Αδρακτά, τον Ιωάννη Μερκούρη και το Βασίλη Παπαθεοδοσίου, με τους αναπληρωματικούς τους, ενώ ζήτησε και δύο από την αντιπολίτευση, από την οποία και προτάθηκαν οι Γιώργος Ασημακόπουλος και Σαράντος Κουκούμης, με τους αναπληρωματικούς τους.
Από εργαζομένους και πολίτες, ο κ. Κατσίβελας πρότεινε ως τακτικά μέλη την Ολυμπία Σταύρου, τον Κώστα Αντωνόπουλο, τον Αναστάσιο Μεθενίτη και τον Ιωάννη Γριβοκωστόπουλο, με τους αναπληρωματικούς τους.
Το Σώμα ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας.
Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι επιλογές του δημάρχου Τριφυλίας και για την Κοινωφελή Επιχείρηση. Ο κ. Κατσίβελας δεν πρότεινε για πρόεδρο ξανά το δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης, Γιάννη Κατσούλα, τον οποίο, ωστόσο, πληροφορίες φέρουν να αναβαθμίζεται είτε σε αντιδήμαρχο είτε σε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς με τη λήξη της θητείας του σημερινού προέδρου του Σώματος, Γιάννη Καλκαβούρα, ο κ. Κατσίβελας φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή του.
Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε ο κ. Κατσίβελας για τη θέση του αντιπροέδρου, από την οποία «καρατόμησε» τη Βιβή Παντελάκη, όλως αναίτια, γεγονός που προκαλεί έντονα ερωτηματικά για τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα της επιλογής.
Οι «καρατομήσεις» συνεχίστηκαν και στα μέλη της Κοινωφελούς Επιτροπής, βγάζοντας από τακτικά τους δημοτικούς συμβούλους Ζαχαρία Κανελλόπουλο, Γιάννα Κωνσταντέλου και Δημήτρη Σαρμαντζή και τους πολίτες Γαρυφαλιά Τεριζάκη, νηπιαγωγό στους Γαργαλιάνους, και Μαρία Λιακάκη, ιστορικό, υποψήφια διδάκτορα Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας.
Για πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ο κ. Κατσίβελας επέλεξε και πρότεινε το δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης, Ανδρέα Μπουγά, ο οποίος είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.
Για αντιπρόεδρο πρότεινε το Γιάννη Αδρακτά και για τακτικά μέλη, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, το Γιάννη Μερκούρη, τη Μαρία Πανουσιοπούλου και τον Αναστάσιο Αδρακτά, με τους αναπληρωματικούς τους, ενώ ζήτησε και δύο από την αντιπολίτευση, από την οποία και προτάθηκαν οι Αλέκος Κουτρουμπής και Γιώργος Σκιαδάς. Από κοινωνικό φορέα της περιοχής και πολίτες, ο κ. Κατσίβελας πρότεινε ως τακτικά μέλη τη Βιβή Παντελάκη, τη Βασιλική Καλκαβούρα, τη Δήμητρα Ανδρινοπούλου και την Πολυξένη Διακουμή.
Το Σώμα ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας.
Οι αποφάσεις για ορισμό μελών ναι μεν ήταν ομόφωνες, ωστόσο προκαλούν αντιδράσεις και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη