google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι αλλαγές στο Λύκειο, πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Οι αλλαγές στο Λύκειο, πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου που παρουσιάζει τη νέα δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναλύει το Λύκειο των δύο τάξεων, που ακολουθεί το τετρατάξιο Γυμνάσιο, παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πόρισμα έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.
Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται είναι οι εξής: 
  • Το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών». Δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό.
  • Για την εισαγωγή φοιτητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων και το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».
  • Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε σε δύο επίεδα (βασικό και υψηλό).
  • Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται συγγραφή δπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.
  • Πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη