google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοσμοσυρροή παρά τη βροχή στη 30η Γιορτή Κάστανου

Κοσμοσυρροή παρά τη βροχή στη 30η Γιορτή Κάστανου


Ο κόσμος αψήφισε το κρύο και τη βροχή και τίμησε και φέτος με την παρουσία του την 30η Γιορτή Κάστανου στην όμορφη Αμπελιώνα Μεσσηνίας του πρώην Δήμου Είρας και νυν Δήμου Οιχαλίας. Σε ένα γιορτινό κλίμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν για να γευτούν τα τοπικά κάστανα από το καστανόδασος της Αμπελιώνας με τη συνοδεία τσίπουρου της περιοχής αλλά και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που στόλισαν τα τραπέζια επισκεπτών και κατοίκων. Επισκεπτών από πολλά σημεία της Μεσσηνίας αλλά και της Ηλείας καθώς και της Αρκαδίας από συλλόγους και φορείς αλλά και απλοί εκδρομείς. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσίασε ήταν η απίστευτη κοσμοσυρροή επισκεπτών στο ορεινό αυτό τοπίο που σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους διοργανωτές ξεπέρασαν τα 400 άτομα σε ένα χωριό μόλις 30 μόνιμων κατοίκων.
Μάλιστα στην Αμπελιώνα έφθασαν και πούλμαν από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας με κόσμο για να τιμήσουν την γιορτή κάστανου. Μπορεί να δημιουργήθηκα μερικά μικροπροβλήματα καθώς ο χώρος είχε ήδη γεμίσει από κόσμο αλλά με όλη την καλή διάθεση των εθελοντών και του προέδρου της Τ.Κ. Θεόδωρου Δρε όλα κύλισαν ομαλά.Αξίζει τα σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 120 άτομα εκδρομείς από τη Μεσσηνία επισκέφθηκαν το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα αλλά και τη Νέα Φιγαλεία. Η εκδήλωση όμως τιμήθηκε και από τις αυτοδιοικητικές αρχές της Μεσσηνίας.
Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος Αριστείδης Σταθόπουλος ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαία αυτή εκδήλωση για όλη τη Μεσσηνία καθώς είναι μοναδική ενώ συνεχάρη και τους διοργανωτές και την Τ.Κ Αμπελιώνας για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δήμου Είρας και άλλων Δ.Ε, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από άλλες περιοχές όπως την Ανδρίτσαινα, την Καλαμάτα, το Μελιγαλά, τη Νέα Φιγαλεία, την Κυπαρισσία, την Μεγαλόπολη, την Αμαλιάδα, τον Πύργο κτλ. Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων όμορων δήμων όπως και της Δ.Ε Φιγαλείας αλλά και για πρώτη φορά αρκετός κόσμος από τη Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας. Μια ξεχωριστή γιορτή με πολύ κάστανο και τσίπουρο μέσα στο Χειμώνα που πάντα ζωντανεύει την παραδοσιακή Αμπελιώνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη