ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

kyparissiotis | Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2016 | 0 σχόλια

Το ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει του τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο Σχολικό Έτος 2016 – 17, καθώς και τις προϋποθέσεις εγγραφής.
1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Σχολικού Έτους 2016 – 17
Βοηθός Νοσηλευτή
Σχεδιαστής Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής 
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων
Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων Η/Υ
Τεχνικός Οχημάτων
Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών
Φυτικής Παραγωγής 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Στην Α΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου.
Στην Β΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται τελειόφοιτοι της Α΄ Τάξης ΕΠΑ.Λ. και απόφοιτοι όλων των τύπων σχολείων οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα του τομέα. Στην Γ΄ τάξη παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας και έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ.
Στους απόφοιτους ΕΠΑ.Λ. χορηγείται: Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας, επιπέδου 4 αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών.
Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση:
Απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας, με το θεσμό της Τάξης Μαθητείας και απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5 με εξετάσεις πιστοποίησης.
Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα TEI και στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Πανεπιστήμια (ΑΕΙ) σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
Συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας με εξετάσεις πτυχίο επιπέδου 5. 
Επανεγγραφή στη Γ' τάξη ΕΠΑ.Λ. για άλλη ειδικότητα.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας:
Πονηροπούλου Τέρμα Κυπαρισσία
Τ.Κ.24500
2761 0 22747 
2761 0 22048 (fax)
http://1epal-kypar.mes.sch.gr
mail@1epal-kypar.mes.sch.gr 
Ωράριο 08:20 - 14:00

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια