google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


Με κυρίαρχη την συγκίνηση και με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα έγιναν στους Χριστιάνους της Τριφυλίας τα θυρανοίξια του περίλαμπρου βυζαντινού ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της «Αγίας Σοφίας του Μοριά». Η ευχαριστήρια δέηση έγινε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των βουλευτών Μεσσηνίας Παναγιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπρόεδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, της Λίνας Μενδώνης πρώην Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ., της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γ. Μηλίτση, αρκετών αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων και αρχών, και, πλήθους κόσμου που πήγε να προσκυνήσει.
 Ξεχωριστές οι αναφορές για την σημασία της παρέμβασης του Πέτρου Τατούλη και του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά- που τον αποκαλούσαν ακόμα Πρόεδρο- που οι εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης φέρουν την δική του σφραγίδα σε αυτό το πολύ σπουδαίο έργο, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης το όνειρό του Μεσσήνιου πολιτικού που από μικρός μαθητής επισκεπτόταν το χώρο ήταν να τον δει αποκατεστημένο με την παλιά του αίγλη, πράγμα που γίνεται σήμερα. Στιγμές χαράς για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στην προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με την νέα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη