google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προανήγγειλε την δημιουργία 'μουσείου' Επικουρίου Απόλλωνα στη Νέα Φιγαλεία

Προανήγγειλε την δημιουργία 'μουσείου' Επικουρίου Απόλλωνα στη Νέα Φιγαλεία

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τον Επικούριο Απόλλωνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το απόγευμα στη Νέα Φιγαλεία από τον Διεθνούς Φήμης Καθηγητή Α.Π.Θ Γιάννη Χατζηγώγα. Ο κ. Χατζηγώγας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον Επικούριο Απόλλωνα την τεχνολογία κατασκευής του, το αν περιστρέφεται ή όχι αλλά και το πώς η Νέα Φιγαλεία μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στη προβολή και τουριστική προώθηση του Ναού σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Πρόεδρος του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας Ολυμπία Κατσάμπουλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ο.Φ Χρήστος Καπλάνης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρα Καπλάνη, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ζουρτσάνων Αθηνών, ο Θάνος Χουλιάρας Συντάκτης του ‪#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24‬, η Ασημίνα Κέκη(ευεργέτης της Νέας Φιγαλείας καθώς με πρωτοβουλία της ίδιας, στις 21-8-2010 ο Δήμος Φιγαλείας σε συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Χατζηγώγα οργάνωσαν εκδηλώσεις που αφορούσαν τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα. 
Το πρωί εκδρομή για να δουν οι κάτοικοι από κοντά την ανατολή του Ηλίου στον χώρο του ναού και το βράδυ στις 8μμ, στην κεντρική πλατεία Νέας Φιγαλείας, διάλεξη με θέμα "Το προσωρινό στέγαστρο, οι κρυμμένες αξίες και το μέλλον του ναού του Επικούριου Απόλλωνα" που συγκέντρωσε πάνω από 300 άτομα και σύσσωμο το Δήμο Φιγαλείας).
Επίσης ο κ.Χατζηγώγας, προανήγγειλε την δημιουργία 'μουσείου' Επικουρίου Απόλλωνα στη Νέα Φιγαλεία στο άμμεσο μέλλον σε συνεργασία με την κα.Ασημίνα Κέκη, σε χώρο που ήδη υπάρχει, με σκοπό να παρουσιαστούν όλα όσα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε μελέτες και φωτογραφίες αλλά και οπτικό-ακουστικό υλικό που υπάρχει και έχει αποτυπωθεί από το ναό τα τελευταία χρόνια.
Ο Γιάννης Χατζηγώγας Αρχιτέκτονας, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Διδάσκει επίσης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο μεταπτυχιακό σεμινάριο "Κινηματογεγραμμένες Πόλεις". Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία στο T.U. BERLIN (1972), στο Βερολίνο και D.E.A. στον τομέα "Φιλοσοφία της Αισθητικής" στη Σορβόννη(1982). Έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικά με θεωρίες απεικόνισης του χώρου, τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τον κινηματογράφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Έχει λάβει μέρος, ως επικεφαλής ομάδων εργασίας, σε αρχιτεκτονικά προγράμματα για τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Βενετίας, της Ερμούπολης Σύρου, της Χάλκης Δωδεκανήσου, τ’ Απεράθου της Νάξου, της Μυτιλήνης. Tο αρχιτεκτονικό του έργο έχει βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς σε θέματα αναπλάσεων και ανασχεδιασμού ιστορικών κτιρίων και ιστορικών συνόλων. Διευθύνει την αρχιτεκτονική σειρά βιβλίων "χώρος και κοινωνία", στα πλαίσια της οποίας έχουν ήδη εκδοθεί 7 δικά του βιβλία, με τελευταίο το “Σινεμά του αρχιτέκτονα” (2004). Είναι μέλος του Δ.Σ. του ελληνικού ICOMOS.
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη