google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Ενημερωτικός Σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Ο Ενημερωτικός Σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Ο Ενημερωτικός Σταθμός του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ξεκίνησε την λειτουργία του! Πλέον οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να ενημερώνονται για την ωοτοκία της Καρέτα στις παραλίες του Κυπαρισσιακού κόλπου. Ο Σταθμός άνοιξε για το κοινό την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Καλού Νερού και θα λειτουργεί καθημερινά, μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Εκεί θα βρίσκονται οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ για να απαντούν στις ερωτήσεις όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδικά για το πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Αφού έρθει σε επαφή με τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορεί επίσης να συμμετάσχει στις δραστηριότητές μας, καθώς και να υποστηρίξει οικονομικά το έργο του Συλλόγου κάνοντας κάποια δωρεά. Ιδιαίτερα για τους επισκέπτες της περιοχής είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη του Ενημερωτικού Σταθμού.
Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή, θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις ομορφιές που κάνουν τις παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες της Ελλάδας. Μιας και μόλις επισκέφτηκαν την δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Μεσογείου! Γεγονός που προσδίδει ακόμη περισσότερη αξία στο ήδη πανέμορφο τοπίο του Κυπαρισσιακού Κόλπου! Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος των Ενημερωτικών Σταθμών του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Να βοηθήσουν το ευρύ κοινό να μάθει και να εκτιμήσει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που αποτελούν παραλίες ωοτοκίας του προστατευόμενου είδους της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta! Σας περιμένουμε! Θα θέλαμε, τέλος, να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την ΓΑΙΟΣΕ A.E. για την παραχώρηση του συγκεκριμένου σημείου! Πληροφορίες: Πολύμνια Νεστορίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη