ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

kyparissiotis | Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016 | 0 σχόλια

Πάνω από το 80% των Ελλήνων δεν θα κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα του ΙΝΚΑ, το οποίο σημειώνει ότι και για όσους τα καταφέρουν μειώνεται περαιτέρω ο χρόνος των διακοπών. Η πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3 Ιουνίου – 27 Ιουνίου 2016, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 869 άτομα. Από τα 869 άτομα, μόνο οι 174 θα κάνουν διακοπές το 2016. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω από 80% δήλωσε ότι δεν προγραμματίζει ούτε πιστεύει ότι τελικά θα πραγματοποιήσει διακοπές το καλοκαίρι. Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι 77%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 13%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.
Ο τόπος καταγωγής και τα σπίτια φίλων κερδίζουν έδαφος, αφού εκεί στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες. Οι Έλληνες διαμένουν σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι (42%), σε συγγενικό-φιλικό σπίτι (36%) και σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 22%. Επίσης, η διάρκεια των διακοπών της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Κατά το 2016, θα πραγματοποιήσει 4ήμερες διακοπές το 42%, 7ημέρες το 26%, 10ήμερες το 20%, 15ήμερες το 11% και 20ήμερες μόλις το 1%. Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει την προτίμηση του 80% των Ελλήνων, ενώ το βουνό κερδίζει κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 20%.

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια