google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ;

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ;

Την πρόταση για ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας θα συζητήσει και θα εισηγηθεί αναλόγως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του δήμου που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου. Με την συγκεκριμένη πρόταση γίνεται ουσιαστική παρέμβαση στον κεντρικό δρόμο της Ανω Πόλης από το ύψος του ηρώου μέχρι το τέλος της πλατείας. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική μελέτη που έρχεται προς συζήτηση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου προτείνει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου. Στη μέση δημιουργείται οδός ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 5,5 μέτρων με αμφίδρομη κυκλοφορία, ανατολικά του δρόμου διαπλατύνεται το πεζοδρόμιο με μέσο πλάτος 4 μέτρα περίπου. Επίσης υπάρχει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και στο δυτικό μέρος, το πλάτος του οποίου ποικίλλει δημιουργώντας όμως μια ευθεία παράλληλα με το δρόμο.
Επίσης προτείνονται θέσεις στάθμευσης τόσο στην αρχή της παρέμβασης λίγο μετά το ηρώο, αλλά και στο χώρο που υπάρχει δυτικά της σημερινής πλατείας, δίπλα από το καλντερίμι που ανεβαίνει σε αυτή. Μάλιστα οι συγκεκριμένες θέσεις προορίζονται αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας ήδη έχει πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία για διαπλάτυνση των πεζοδρομιών μετά από σχετική πρόταση της προέδρου Σταματίας Αλεξοπούλου, ενώ πλέον υπάρχει και το σχετικό σχέδιο – μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
 Κ.Μπούρας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη