ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΩΝΑ ΜΕ ΡΗΓΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ

kyparissiotis | Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016 | 0 σχόλια


ΑΝΑΒΙΩΣΕ για μια ακόμα χρονιά το έθιμο του Κλήδονα που διατηρεί τις ρίζες του από την παλιά εποχή στην ιστορική Άνω Πόλη Κυπαρισσίας με αφορμή την πρόσφατη εορτή του Αη Γιάννη του Ρηγανά. To θεσμό αυτό αναβιώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος για την προστασία και αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και όπως τόνισε ο Πρόεδρος Ιωάννης Σταθόπουλος με το έθιμο είναι συνδεδεμένη η ιστορία της άνω πόλης, δίνοντας ζωντάνια στη περιοχή με σημείο αναφοράς το ριζικό που μεταφέρουν κοπέλες από την Παζαρόβρυση μεταφέροντας αυτές τις αξίες στις επόμενες γενιές. Εκτός από την αναβίωση του εθίμου ο Σύλλογος πρόσφερε στους επισκέπτες την παραδοσιακή ρηγανάδα με τοπικό ελαιόλαδο, σπιτικό παξιμάδι και φρέσκια ντομάτα που ήταν εύγεστη και τιμήθηκε δεόντος.
 Αμέσως μετά ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παραδοσιακά συγκροτήματα του Μορφωτικού συλλόγου της πόλης και του χορευτικού σωματείου Εν χορώ που απόλαυσαν οι επισκέπτες ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το άναμμα της φωτιάς που σύμφωνα με το έθιμο του Αη Γιάννη Ρηγανά διασχίζουν νέοι και μεγάλοι για να ξορκίσουν τις άσχημες στιγμές..Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Γιώργος Μπακούρος, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου...

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια