google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Στα πεντακάθαρα νερά τους περιμένουν οι παραλίες της Τριφυλίας τους λουόμενους και αυτού του καλοκαιριού, καθώς οι αναλύσεις που έγιναν δείχνουν ότι έχουν μηδενικό μικροβιακό φορτίο. Οι αναλύσεις, που σε αυτή τη φάση έγιναν για όλες τις παραλίες από την περιοχή της Ελαίας μέχρι και το Λαγκούβαρδο (θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες παραλίες στην επόμενη φάση), με πρωτοβουλία του δήμου, δείχνουν ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα. Πιο συγκεκριμένα δειγματοληψία έγινε στις 29 Μαΐου στις παραλίες: Ελαία, Καλό Νερό, Λαγκούβαρδος, Αϊ-Λαγούδης, Γιαννίτσενα, Καρτελάς, Ποράκια-Χάνι, Αγία Κυριακή, Αγρίλης, Λιμενάρι και Στόμιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι μικροβιακές τιμές ήταν μηδενικές. Σε σχετικές δηλώσεις προχώρησε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας ότι ένας μεγάλος μύθος για την καταλληλότητα των νερών μπαίνει στην άκρη και λέγοντας επίσης πως για λόγους αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να χτυπάνε την Τριφυλία.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε:
 «Ο Δήμος Τριφυλίας με μεγάλη υπευθυνότητα αντιμετωπίζει τους πολίτες και έχει το δικαίωμα να τους κοιτάει στα μάτια. Μετά το μεγάλο θόρυβο που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την καταλληλότητα των υδάτων για τους λουόμενους σε όλες τις παραλίες, ο δήμος προχώρησε και έκανε αναλύσεις νερού ως μη όφειλε αλλά από ιδιαίτερη ευαισθησία. Θα ακολουθήσει και η λήψη δεύτερου δείγματος μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν ώστε να ξέρουν οι πολίτες σε ποια κατάσταση είναι οι θάλασσες. Χθες παραλάβαμε τα αποτελέσματα. Ολα τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που έγιναν σε όλες τις παραλίες από την περιοχή της Ελαίας μέχρι την περιοχή του Λαγκουβάρδου, δελιχνουν ότι τα νερά της θάλασσας είναι εξαιρετικά, με μηδενικό μικροβιακό φορτίο. 
Ενας μεγάλος μύθος και μια μεγάλη δολιοφθορά όσον αφορά την καταλληλότητα των θαλασσών του Δήμου Τριφυλίας τίθεται στο περιθώριο. Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι κανείς δεν μπορεί να θυσιάζει τα συμφέροντα και την προοπτική της Τριφυλίας απέναντι σε ένα μικροπολιτικό ή μικροκομματικό όφελος. Αν το πρόβλημά τους είναι να κάνουν αντιπολίτευση σε εμένα, είναι καλοδεχούμενη, αυτό όμως που δεν ανέχομαι και είναι ανεπίτρεπτο είναι να θυσιάζεται η Τριφυλία, ο δήμος μας, οι παραλίες μας, χάριν μιας αντίδρασης που θέλουν να δημιουργούν. Ας γίνουμε σοβαροί». Κ. Μπούρας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη