google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 AΠΟ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ..

AΠΟ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ..

Χαρακτηριστικό δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για την προώθηση των συναλλαγών με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι το λανσάρισμα εντός του Ιουνίου από την Εθνική Τράπεζα ενός ολοκληρωμένου -σύμφωνα με την ίδια- ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο, μάλιστα, θα επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών με σχεδόν όλες τις Android και iOS συσκευές.
Μία πρώτη γεύση του i-bank pay, όπως ονομάζεται η νέα πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας έδωσε πριν από μερικές ημέρες στο πλαίσιο του Digital Finance Forum που διοργάνωσε η Ethos Media, ο Σταύρος Πέτρουλας, αναπληρωτής διευθυντής στη διεύθυνση ηλεκτρονικών εργασιών και εναλλακτικών δικτύων της Εθνικής Τράπεζας. To i-bank pay περιλαμβάνει, καταρχήν, τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές με τη χρήση smartphone μέσω της τεχνολογίας NFC που διαθέτουν οι πιο ακριβές Android συσκευές. Στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται η χρήση ειδικής, ασφαλούς κάρτας SIM με την Εθνική Τράπεζα να συνεργάζεται με την Cosmote και τη Vodafone για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Σημειωτέον πως άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρουν την ίδια δυνατότητα χωρίς της χρήση ειδικών SIM καρτών. Ταυτόχρονα, όμως, το i-bank pay, το οποίο πρακτικά θα μπορεί ο χρήστης να το «κατεβάσει» σε μορφή app, θα προσφέρει και τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές μέσω Bluetooth! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα smartphones, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση πληρωμών, αρκεί και το τερματικό που έχει η επιχείρηση να υποστηρίζει αυτή τη λύση της Εθνικής Τράπεζας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προμήθεια εκκαθάρισης θα είναι χαμηλότερη. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα για πραγματοποίηση πληρωμών μέσω QR code (σε 50.000 υπάρχοντα POS), όπως και αυτή της διεκπεραίωσης συναλλαγών με τη σύνδεση δύο φορητών συσκευών (mobile 2 mobile).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη