google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ξεπέρασαν τις 1.000 οι φωλιές της Caretta caretta στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο!

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι φωλιές της Caretta caretta στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο!


Κατά την 28η Ιουνίου ο αριθμός των φωλιών έφτασε τις 1.000 για την φετινή χρονιά 2016 του προγράμματος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στον Nότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο! Οι προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για προστασία της θαλάσσιας χελώνας έχουν αποφέρει καρπούς μέσα από την αύξηση στον αριθμό φωλιών του είδους. Πάνω από 30 χρόνια έχουν περάσει που οι πρώτοι «προστάτες» της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα κατέφθασαν στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και ξεκίνησαν να προστατεύουν τις φωλιές αυτού του πανάρχαιου ερπετού που υπήρξε κατά τους αρχαίους χρόνους ιερό σύμβολο της θεάς Αφροδίτης.
 Από τότε, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ασία και την Αυστραλία έχουν ταξιδέψει στην περιοχή για να συμμετέχουν σε μία προσπάθεια διατήρησης του προστατευόμενου είδους που τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες. Κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει πάρει σαν εφόδιο για όλη του την ζωή την μοναδική αυτή εμπειρία της επαφής με τον κύκλο ζωής του ερπετού που ζει στην θάλασσα και επισκέπτεται τις παραλίες μας μόνο για να γεννήσει! Κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους έχοντας περπατήσει δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο έχει συνδεθεί και έχει εκτιμήσει εκ βαθέων τον τόπο αυτό κατά τις ατελείωτες χαραυγές και νύχτες που τον έζησε και τον προστάτεψε.
Κάθε ένας από τους ανθρώπους αυτούς στην θέα της ατελείωτης αμμουδιάς έχει συγκινηθεί, έχει ιδρώσει, έχει κουραστεί, έχει αγαπήσει και έχει μοιραστεί το μεγάλο αυτό έργο της προστασίας της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Εν αναμονή των πρώτων νεοσσών που θα ταξιδέψουν προς την θάλασσα της Μεσογείου, ελπίζουμε το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ να αποτελέσει παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο περιβάλλον ό,τι χάνεται δεν ξαναγυρίζει πίσω!
Πληροφορίες: Πολύμνια Νεστορίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη