ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΕΒΕΣ

kyparissiotis | Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016 | 0 σχόλια

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας καταδικάζει την επιλογή της Κυβέρνησης, η οποία, όπως σημειώνει σε δελτίο τύπου «με προφανή στόχο την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων, επιχειρεί/προωθεί τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο αιφνιδιάζοντας την ελληνική κοινωνία και τον καταρημαγμένο μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο.» Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας: «Έχουμε εξηγήσει επαρκώς από προηγούμενα έγγραφά μας και συγκεκριμένα αυτό της προηγούμενης κινητοποίησής μας (04/02/16), τους λόγους που αντιδρούμε και δεν αποδεχόμαστε την πρόταση της Κυβέρνησης, η οποία δεν βγάζει πουθενά. Στα κράτη των δανειστών οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις σχεδιάζονταν και ήταν αντικείμενο μελετών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η Κυβέρνηση αντί να επιδιώξει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση, αντί να υιοθετήσει την τακτική της διαβούλευσης, του διαλόγου και της συνεννόησης, επέλεξε τον «ξαφνικό θάνατο».
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε στην ολιγωρία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, οι οποίες παρά το ότι μας καλούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αγωνιστική ετοιμότητα για 48ωρο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεών μας, πιάστηκαν στον ύπνο. Και ενώ θα έπρεπε να κεφαλαιοποιήσουν το πλεονέκτημα που τους δώσαμε ύστερα από τις μαζικές κινητοποιήσεις και αναφερόμαστε κυρίως στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου 2016, όπου για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μαζικά, δυναμικά και ξεκάθαρα διαδήλωσε ενάντια στην σχεδιαζόμενη ασφαλιστική λαίλαπα, το κίνημα δεν το αξιοποίησε ως μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση. Ώστε να ξεκινήσει εκ του μηδενός ένας ουσιαστικός και ενδελεχής διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, προς όφελος των ανθρώπων πού αυτοί εκπροσωπούν, ο οποίος θα οδηγούσε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και όχι στην περαιτέρω οικονομική εξόντωση των ασφαλισμένων. Σας καλούμε να απαντήσουμε στον αιφνιδιασμό και στη ραδιουργία της κυβέρνησης με δυναμικότητα, μαχητικότητα και μαζικότητα, σήμερα αλλά κυρίως το επόμενο χρονικό διάστημα.»

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια