ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Πόσο Βγαίνουν Τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

kyparissiotis | Σάββατο, Μαΐου 14, 2016 | 0 σχόλια

Όποιος επιθυμεί να πάρει πίσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου του από την Εφορία για έναν, δύο, τρεις ή και περισσότερους μήνες, μπορεί πλέον να το κάνει! Από σήμερα το πρωί είναι νόμος του κράτους η ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Επομένως όσοι κατέθεσαν πινακίδες μπορούν να τις πάρουν πληρώνοντας, ωστόσο, λίγο πιο… αλμυρά τέλη κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το νόμο όποιος πάρει με το μήνα πίσω της πινακίδες θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ως εξής:
α) Για ένα μήνα καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
β) Για τρεις μήνες οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώσουν τα τέσσερα δωδέκατα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
γ) Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, ο ιδιοκτήτης θα καταβάλει δύο μηνιάτικα παραπάνω από τους μήνες που θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο.
Η επιστροφή των πινακίδων στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.
Στην περίπτωση που καθυστερήσει ή δεν επιστρέψει τις πινακίδες θα του επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια