google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έκθεση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Pavlos

Έκθεση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Pavlos

Ο Pavlos κατάγεται από τα Φιλιατρά, σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. και αναπτύχθηκε καλλιτεχνικά στο Παρίσι όπου και δραστηριοποιείται από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα...
  Μια σημαντική και αντιπροσωπευτική έκθεση, εικαστικών έργων του διεθνώς αναγνωρισμένου και καταξιωμένου δημιουργού Παύλου (Διονυσόπουλου), που υπογράφει ως Pavlos εγκαινιάζεται στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου στην Παλλήνη στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή», την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 8 μ.μ. Καταγόμενος από τα Φιλιατρά, ο Pavlos (1930) σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. ζωγραφική με τον Μόραλη, μεταβαίνοντας κατόπιν με υποτροφία στο Παρίσι (1954), όπου γνώρισε τα σύγχρονα μεταπολεμικά ρεύματα εκείνης της περιόδου. Παράλληλα ασχολήθηκε - και κατά τα διαστήματα που επέστρεφε στην Ελλάδα - με το θέατρο και τη διαφήμιση. Η καλλιτεχνική του ωστόσο προσωπικότητα αναπτύχθηκε κι αναδείχθηκε στο Παρίσι.
 Ο Pavlos επελέγη λόγω της ποιότητας και της πρωτοτυπίας των έργων του από τον διάσημο θεωρητικό Pierre Restany ως ένα σπουδαίο και ισοδύναμο σε αξία εικαστικό μέλος του ευρωπαϊκού κινήματος του «Νέου Ρεαλισμού», που είχε διαμορφώσει αυτός ο ίδιος θεωρητικός. Η ομάδα του εκείνη περιλάμβανε τα πιο σημαντικά ονόματα των δημιουργών που καλλιτεχνικά ήταν δραστήριοι κατά τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Έτσι ο P. Restany συγκρότησε μια μεγάλη και ίσως την τελευταία ιστορικά για την εποχή «αντίσταση» και ταυτοχρόνως απάντηση της Γηραιάς Ηπείρου απέναντι στην ιδιαίτερα ακμαία και ταχύτατα διαδιδόμενη τότε αμερικανική pop-art.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη