google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΛΛΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το "ξήλωμα" της εκπαίδευσης συνεχίζεται! 
Μετά το κλείσιμο Νηπιαγωγείων, κατάργηση και των σχολείων ΕΑΕΠ! 
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην ανεργία!    

    Στη συνάντηση με την ΔΟΕ, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αποκάλυψε τις προθέσεις του για την κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ και τη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου Ολοήμερου σχολείου για όλες τις σχολικές μονάδες από τετραθέσια και επάνω! 
Το σχολείο αυτό δεν θα έχει πρωινή ζώνη και θα τελειώνει στις 13.15! Δήλωσε μάλιστα πως επιχειρήματα άντλησε από την ρητορική παρατάξεων της ΔΟΕ που μιλούσαν για γυμνασιοποίηση του Δημοτικού σχολείου κάτι που θεώρησε ότι συμβαδίζει με την πρόθεσή του για κατάργησή τους!
    Με βάση τις προθέσεις του Υπουργείου λοιπόν, σε κάθε 12θέσιο σχολείο θα υπάρχουν 5 ώρες λιγότερες την εβδομάδα για κάθε τμήμα! Δηλαδή 5Χ12=60 ώρες. Σε αυτές αν προστεθούν και οι 5 ώρες της πρωινής ζώνης, θα έχουμε 65 λιγότερες ώρες στο σχολείο! Δηλαδή 3 περίπου εκπαιδευτικοί λιγότεροι σε κάθε 12θέσιο σχολείο!
    Με δεδομένο ότι τα σχολεία ΕΑΕΠ σε όλη τη Χώρα είναι  1336,  γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως περίπου 3000 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτά τα σχολεία θα περισσεύουν!!
    Εάν σε αυτό προσθέσουμε τη ρύθμιση για την προσχολική εκπαίδευση που θα κλείσει εκατοντάδες Νηπιαγωγεία και τη ρύθμιση για τα Τμήματα Ένταξης, καταλαβαίνει κανείς ότι η επιλογή του κυρίου Φίλη και της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, είναι να καταργηθούν ή να μικρύνουν τα σχολεία!! Με αυτόν τον γνήσια φιλολαϊκό τρόπο... επιλέγει να λύσει τα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση στα Τριτομνημονιακά χρόνια!
    Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο Υπουργός Παιδείας, όλους αυτούς τους μήνες εμπαίζει τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία μιλώντας τάχα για 20000 μόνιμους διορισμούς τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχει εξασφαλίσει ούτε έναν, αλλά ούτε καν τις απαραίτητες πιστώσεις για αναπληρωτές. Για αυτό "σαρώνει" τα τμήματα ένταξης, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ΕΑΕΠ! 
    Απέναντι σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση, υπάρχει η αμηχανία όλων αυτών που χρόνια ολόκληρα ασχολούνταν με το να "πετροβολούν" τα σχολεία ΕΑΕΠ, τα οποία ομολογουμένως είχαν πολλά προβλήματα, αλλά χρειάζονταν βελτιώσεις και όχι κατάργηση, καθώς σε αυτά εργάζονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί που τώρα θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της ανεργίας! 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη