google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τριφυλία: ξεκίνησε η συγκομιδή του καρπουζιού θερμοκηπίου

Τριφυλία: ξεκίνησε η συγκομιδή του καρπουζιού θερμοκηπίου

Ξεκίνησε από χθες Κυριακή (17/4), η συγκομιδή του καρπουζιού στα θερμοκήπια της Τριφυλίας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «Η ποιότητα των καρπουζιών είναι εξαιρετική. Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος είχαμε και καλή καρπόδεση και καλές αποδόσεις. Τα καρπούζια διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η χρονιά είναι πολύ πρώιμη. Η παραγωγή εδώ έχει αρκετά μικρότερη παραγωγή σε σχέση με τον Οικονόμο της Ηλείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος. «Τα καρπούζια είναι συμπαγή, με τραγανή σάρκα και μάυρα σπόρια, χαρακτηριστικά που πιστοποιούν την πολύ καλή ποιότητά τους. Χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε στην αρχή, γιατί η χρονιά είναι πρώιμη και τα προϊόντα διατίθενται σε υψηλή τιμή, οπότε θα πρέπει τα καρπούζια που φεύγουν στο εξωτερικό να είναι ώριμα. Γι' αυτό απαιτείται, όταν γίνονται οι εξαγωγές, να διασφαλίζεται η διαδικασία του ποιοτικού ελέγχου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη