google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΝΕΑ σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξάγεται την Τρίτη  με αφορμή την νέα διακοπή εργασιών στο έργο που αφορά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το οποίο παρότι έλαβε παράταση ως το τέλος Ιουνίου, έχει διακοπεί τουλάχιστον 4 φορές λόγω της μη αρτιότητας της αρχικής μελέτης.
Οι σοβαρές παραλείψεις στην μελέτη είχαν αποκαλυφθεί από τον τοπικό τύπο και την εφημερίδα ΦΩΝΗ όπως και κατά τις συσκέψεις στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας αλλά και στις σοβαρές ενστάσεις του αναδόχου. Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα η σύσκεψη της Τρίτης διεξάγεται για την διαρρύθμιση των χώρων δημιουργίας ανελκυστήρων καθώς στην μελέτη δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την χωροταξική κατανομή του συγκεκριμένου τμήματος του έργου. Το έργο «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων – Διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 7 Ιανουαρίου 2014 και ανάδοχος αναδείχθηκε με μέση έκπτωση 43,13% η τεχνική εταιρία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ ΣΙΑ Ε.Ε Ενστάσεις και παρεμβάσεις Για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έγιναν ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν. 
ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;
Στις 28 Απριλίου 2015 η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου έδωσε εντολή στην εταιρεία να σταματήσει την εκτέλεση εργασιών στους εσωτερικούς ηλεκτροδοτούμενους χώρους του Νοσοκομείου. Από τότε άρχισε ο φαύλος κύκλος των ελλείψεων της μελέτης αλλά μετά από συντονισμό της Περιφέρειας, αναδόχου και των εμπλεκομένων υπηρεσιών οι εργασίες συνεχίστηκαν. Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι αν η νέα παράταση ως το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρώσει το έργο που κινδυνεύει να μείνει εκτός ΕΣΠΑ και φυσικά το ερώτημα που πλανάται είναι εφόσον η αρχική μελέτη είχε τόσες ατέλειες πως υπέγραψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες που θεωρητικά έχουν τεχνοκράτες για να διαπιστώνουν την ορθότητά τους. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη