google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΓΛΟΜΠΩΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΓΛΟΜΠΩΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Την Μεγάλη Παρασκευή και κατά την συνάντηση των δυο Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία των μελών του , αναβιώνει το έθιμο του "Πετάγματος των Γλόμπων". Η εκδήλωση θα είναι ορατή σε όλη την πόλη. Οι γλόμποι είναι με λευκές κόλλες, που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου διατηρώντας ανέπαφο το έθιμο που κρατούσε πριν χρόνια στην παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας και αναβίωσε πριν από 3 χρόνια με πρωτοβουλία ιδιωτών και τώρα με την στήριξη του Εμπορικού συλλόγου..
Οι γλόμποι θα αφεθούν από το κέντρο της πόλης μας και καλούμε οποίον άλλον κάτοικο το επιθυμεί να πράξει το ίδιο, προσφέροντας έτσι ένα όμορφο θέαμα στους επισκέπτες της πόλεως μας και δημιουργώντας έναν νέο πασχαλινό θεσμό. Το συμβολικό έθιμο που διατηρείται από δεκαετίες στηρίζει ενεργά και το Ράδιο 936 που θα μεταφέρει εικόνα στο Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων Και αυτό το Πάσχα μένουμε στην Κυπαρισσία, ψωνίζουμε στην Κυπαρισσία, στηρίζουμε τον τόπο μας καταλήγει το μήνυμα του Εμπορικού συλλόγου της πόλης !!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη