google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ..ΠΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ..ΠΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΣΕ καλό δρόμο βρίσκεται η καθιέρωση του brand name «Κυπαρισσιακός Κόλπος», μετά την πετυχημένη τρίτη κατά σειρά ημερίδα που έγινε την  Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό χώρο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση αυτή, αποτέλεσε μία ακόμη δράση που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ιδιωτικών φορέων της περιοχής με τη βοήθεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για την ανάδειξη, προβολή και τουριστική προώθηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με σεβασμό στο περιβάλλον και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Οι κλιματολογικές συνθήκες, οι φυσικές ομορφιές, ο πολιτισμός, η ιστορία, αλλά και τα τοπικά προϊόντα δημιουργούν ένα άριστον πλέγμα ενίσχυσης και καθιέρωσης της περιοχής, καθώς σύντομα παίρνει σάρκα και οστά η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου. 
Η έντονη παρουσία φορέων από Ολυμπία, Πύργο, Ηλεία και από Τριφυλία ήταν σημαντική ωστόσο οι ηχηρές απουσίες των αιρετών παραγόντων δείχνουν την απόσταση λόγων και έργων. Ιδίως όταν στο 1ο τουριστικό φόρουμ στη Κυπαρισσία όλοι οι παρόντες χειροκρότησαν την ομιλία του διακεκριμένου στην Ευρώπη καθηγητή κ. Κριτσωτάκη αλλά κανείς δεν φαίνεται να την εφαρμόζει. Το αναφέρουμε διότι ήταν παράπονο σοβαρών παραγόντων του τουρισμού. Πρώτα από όλα απουσίασε εντελώς ο Δήμος Τριφυλίας που ετοιμάζει έκτακτο Δ.Σ. για το Προεδρικό διάταγμα αλλά από την άλλη αρκέστηκε σε μια μόνο ανακοίνωση του Δικτύου Δήμων για το θέμα. Αρκετοί φορείς από την Ολυμπία και Ηλεία μιλούν για δραστική ειρηνική διαμαρτυρία για το Π.Δ. Με συμβολικό κλείσιμο μια ημέρας μουσείων, καταστημάτων, Δήμων και λοιπά. Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. 
    ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ;
Απαράδεκτη ήταν η απουσία της περιφέρειας Πελοποννήσου που προτίμησε να εμφανιστεί μόνο σε κανά δυό κανάλια της Αθήνας για την εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας χωρίς καν να στείλει εκπρόσωπο στην ημερίδα. Απών και η λαλίστατη Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας που δεν μπήκε καν να στείλει ούτε ένα απλό e-mail για την εκδήλωση. Προφανώς με πορδές και με παχιά λόγια τουρισμό δεν μπορεί να αποκτήσει η Τριφυλία αν δεν σοβαρευτούμε. Με συλλογικές δράσεις, ενέργειες, πληροφόρηση που έχει τραγικές ελλείψεις προς τη κοινωνία, αποκρυσταλλώνεται ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του τόπου μας. Εκτός αν μείνουμε στα ψηφίσματα, στις ημερίδες και στα βαρύγδουπες δηλώσεις. Γιατί το σύμβολο της Αρχαίας Ολυμπίας που έγινε η τελευταία ημερίδα δεν είναι τυχαίο. Αλλά κανείς δεν μπήκε καν στο κόπο να το αναλογιστεί. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη