google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ ΣΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ

ΣΤΟ ΣΤΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλεί και προκαλεί τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ Γιάννη Τσιρώνη να καταθέσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Μόνο έτσι, σημειώνει, θα υπάρχει απόφαση τελεσίδικη και αναμφισβήτητη. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν τους βρίσκει σύμφωνους καθώς αφήνει ερωτηματικά και αμφιβολίες, όπως αναφέρει. Ο κ. Κατσίβελας σε δηλώσεις τους στην «Ε» τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις και οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας που εκφράζονται από την δημοτική αρχή, και αναφέρει ότι επιδιώκεται η περιοχή να μείνει στην υπανάπτυξη ή σε ένα μοντέλο ανάπτυξης για μια πολύ κλειστή παρέα που εκφράζεται πολιτικά από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας ανέφερε:
«Οπως έχει γίνει πλέον γνωστό το ΠΔ που συντάχθηκε από τον κ. Τσιρώνη και το επιτελείο του υπουργείου -επισημαίνω για άλλη μια φορά με την απουσία της κοινωνίας και των δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου- ακυρώνει τη ζωή μας και την προοπτική μας σε αυτό το οικοσύστημα, στο οποίο εμείς είμαστε δημιουργοί και εμείς είμαστε που ουσιαστικά το λατρεύουμε το αγαπάμε και το προστατεύουμε. Το αμμοθινικό σύστημα και το πιο ασταθές που υπάρχει κοντά στην παραλία έχει ζωή 200 χρόνων, πριν ακόμη γεννηθεί ο κ. Τσιρώνης, πριν ακόμη γεννηθούν και υπάρξουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, πριν ακόμα εμφανιστούν όλοι οι εκ των υστέρων προστάτες του περιβάλλοντος. 
Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω ότι με τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μέχρι τώρα, κυρίως και πρωτίστως από την κοινωνία αλλά και από όλους τους άλλους, η μορφή της ζωής της χελώνας καρέτα καρέτα είναι προστατευμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Διεθνής Οργανισμός της Φύσης έχει αναγνωρίσει ότι είναι ένα πολύ προστατευμένο είδος και δεν χρειάζεται επιπρόσθετα μέτρα. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι διώκεται μια κοινωνία, διώκεται όλη η περιοχή και επιδιώκεται να μείνει στην υπανάπτυξη ή τουλάχιστον σε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα είναι για μια πολύ κλειστή παρέα η οποία εκφράζεται πολιτικά από την σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Κάνουμε μια ανοιχτή πρόκληση και πρόσκληση προς τον κ. υπουργό, το οποίο ΠΔ συνταχθεί με όποιες παρατηρήσεις δεχθεί -που νομίζω οφείλει να δεχθεί τις προτάσεις της κοινωνίας- να μην το καταθέσει στο Ε’ τμήμα του ΣτΕ, να το καταθέσει στην ολομέλεια του ΣτΕ, να υπάρχει μια απόφαση τελεσίδικη, αναμφισβήτητη, και να λήξει το θέμα οριστικά και διαπαντός. 
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν μας βρίσκει σύμφωνους και βεβαίως θα μας αφήσει να έχουμε και ερωτηματικά και αμφιβολίες. Σε μια εποχή που ακυρώνεται η ανθρώπινη ζωή στον Κυπαρισσιακό Κόλπο νομίζω ότι το να μείνουν αμφιβολίες θα είναι πολύ αδύναμο σημείο της όλης ιστορίας. Επισήμως σαν Δήμος Τριφυλίας έχω εκφράσει την επιθυμία να συναντήσω τον υπουργό και περιμένω να δεχθεί έστω και αυτή τη στιγμή την τοπική κοινωνία του Δήμου Τριφυλίας όπως εκφράζεται μέσω της δημοτικής αρχής, να μας δεχθεί και να ακούσει τις όποιες παρατηρήσεις έχουμε αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο». Κ.Μπ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη