google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΟ τελευταίο ταξίδι στην αιωνιότητα αποτίμησαν οι Κυπαρίσσιοι στον μακροβιότερο δημοτικό σύμβουλο της πόλης και εξαίρετο επαγγελματίας, αιρετό άρχοντα, συγγραφέα του ιστορικού βιβλίου για το Σταυροπάζαρο και ένα μεγάλο λάτρη της Αρκαδιάς, τον Δήμο Χριστόπουλο, όσοι τον γνώρισαν από κοντά.
Στην εξώδιο Ακολουθία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου που πλημμύρισε από πολίτες, όλοι αποχαιρέτησαν τον 85χρονο ακούραστο εργάτη της κοινωνικής συναίνεσης που έδινε μάχη τους τελευταίους μήνες ώστε να διατηρηθεί στην ζωή, αλλά η μάχη ήταν άνιση αφού δεν τα κατάφερε αφήνοντας την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια. Την πολύπλευρη δράση ύμνησε ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Ηλίας Τσίγγανος καθώς διετέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ. της πόλης εκτός από σύμβουλος, μιλώντας από την δεκαετία του 60 για το περιβάλλον και την οικολογία πριν ακόμα εφαρμοστεί ο όρος και ήταν ο πρώτος αντιδήμαρχος Πρασίνου της πόλης. Τις πτυχές της ζωής του ως επαγγελματίας, την συμβολή του σε όλους τους Συλλόγους της πόλης που διετέλεσε μέχρι το αξίωμα του Προέδρου όπως ο Εμπορικός σύλλογος, την αγάπη του για την αιώνια ιστορική πόλη ανέλυσε ο ομιλητής μέσα σε λυγμούς καθώς συγκινήθηκε από το τεράστιο έργο του.
Άφησε πίσω τις κόρες του, την συμβία του, τα εγγόνια του αλλά κυρίως όσοι τον γνώρισαν ήξεραν για το ήθος και την ανθρωπιά του. Αρθογράφησε στο τοπικό τύπο και στην εφημερίδα ΦΩΝΗ, ενώ άφησε παρακαταθήκη το βιβλίο του για το ιστορικό Σταυροπάζαρο που θα μείνει αιώνια. Ας είναι ελαφρύ χώμα που θα τον σκεπάζει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη