ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

«Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο»

kyparissiotis | Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 | 0 σχόλια

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη σε δήλωσή της. Αναλυτικά η δήλωση της κα. Κοζομπόλη:
  “Το σχέδιο του ΠΔ «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών, Θίνες, παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος και Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας», που παρουσιάστηκε χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, είναι εναρμονισμένο με την γνωμοδότηση του ΣτΕ και γενικά κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως για να ισορροπεί ανάμεσα στην αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στην βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, κατά την άποψή μου θα πρέπει η δόμηση στις ζώνες αγροτικού τοπίου, να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ν. 3937/2011, που προβλέπουν τους όρους και τις προϋποθέσεις δόμησης, στις περιοχές Νatura 2000. Είναι θετικό ότι, το σχέδιο ΠΔ, σε αντίθεση με το προηγούμενο, τέθηκε σε ανοιχτή διαβούλευση, για να εκφραστούν τεκμηριωμένες απόψεις των πολιτών, ώστε ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο.”

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια