ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

kyparissiotis | Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2016 | 0 σχόλια

Ξεκίνησαν οι πρώτες φυτεύσεις καρπουζιών σε χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 
Οι παραγωγοί της περιοχής εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου και των πρώτων του Φεβρουαρίου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας των χωραφιών, και ήδη φυτεύτηκαν οι πρώτες εκτάσεις.
Τα πρώτα χωράφια φυτεύτηκαν στην περιοχή των Φιλιατρών και της Τερψιθέας, που είναι και το επίκεντρο της παραγωγής, με στόχο την πρώιμη παραγωγή καρπουζιού. 

Και μπορεί από χθες οι φυτεύσεις να σταμάτησαν λόγω της αλλαγής τους καιρού, ωστόσο εφόσον οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν αναμένεται εντατικοποίηση των φυτεύσεων - και μέχρι το τέλος του μήνα ίσως έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας εκτιμάται, όπως μας είπε ο διευθυντής Αντώνης Παρασκευόπουλος, ότι φέτος οι πρώτες φυτεύσεις ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα από άλλα χρόνια, κι αυτό είχε να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή. 
Επίσης τόνισε ότι φαίνεται πως θα υπάρχει και μια μικρή αύξηση στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων.


Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια