google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ

Για παρεμβάσεις και τοποθετήσεις... αλά καρτ από φορείς, βουλευτές που δεν έχουν σχέση με την περιοχή και ΜΚΟ, κάνει λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για καταδίκη της χώρας μας, τονίζει ότι «αν δαιμονοποιούμε αν θα γίνει μια κατοικία στην περιοχή του Αϊ-Γιαννάκη ή αν θα γίνει στο Βουνάκι και θα ανατρέψει το οικοσύστημα, μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για τρελούς».
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κατσίβελας ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις σημείωσε: «Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται στη δημοσιότητα και την κοινοβουλευτική δραστηριότητα κάποιοι είτε φορείς είτε ΜΚΟ που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Μάλιστα σε μια περίοδο που είναι κρίσιμη για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Εξυφαίνεται σιγά - σιγά το σενάριο, βλέπουμε και αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν την πατρίδα μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Το δεύτερο είναι πως τώρα που είναι να εκδοθεί το Π.Δ. και δεν καταλαβαίνω τον τρόπο της πίεσης και μάλλον από ό,τι φαίνεται αυτές οι εμφανίσεις είναι κατά παραγγελία αλά καρτ και αιφνιδίως κάποιοι βουλευτές που δεν είναι βουλευτές του Ν. Μεσσηνίας και προέρχονται από συγκεκριμένο χώρο, δείχνουν ευαισθησία και δείχνουν την κατεύθυνση ότι πρέπει να γίνει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος εθνικό πάρκο. Εχουμε εκφράσει και είμαστε οι μόνοι που εκφράζουμε συνολικά την κοινωνία, είναι αυτή η δημοτική αρχή που έχει δηλώσει επιστημονικά και τεκμηριωμένα γιατί και με ποιον τρόπο μπορεί να συμβιώνει το οικοσύστημα και όλα τα μέλη του οικοσυστήματος με την ανάπτυξη του ανθρώπου.
Τώρα καταλαβαίνουμε ποιοι καταγγέλλουν την πατρίδα μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και βλέπουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την πατρίδα μας σε όποιες δικαστικές εκκλήσεις γίνονται και ποιος είναι ο τρόπος που την υπερασπίζονται. Η κοινωνία παραμένει αποφασισμένη να διεκδικήσει ένα δικαίωμα στην ανάπτυξη, δεν είμαστε από αυτούς που δεν σεβόμαστε το περιβάλλον και το αντικείμενο της προστασίας, όμως με κανένα τρόπο δεν θα δεχθούμε τις μεθοδεύσεις που αναπτύσσονται. Η κοινωνία είναι με την πλευρά της δημοτικής αρχής και οι ιδεοληψίες είναι με την πλευρά όλων αυτών των πρόσφατων υπέρμαχων του περιβάλλοντος».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη