google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μετάτρεψε το ρολόι σου σε αντιαγχωτικό!!!

Μετάτρεψε το ρολόι σου σε αντιαγχωτικό!!!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
 Η ζωή δεν είναι σαν την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου όπου μετράνε τα δευτερόλεπτα με απόλυτη ακρίβεια.
  Τα σημερινά ρολόγια που έχουμε όλοι μας  έ χ ο υ ν   π ο λ λ ά   λ ά θ η .  


●--Το βασικό τους λάθος είναι πως δεν χρειάζονται καθόλου τα δευτερόλεπτα.
Οι κατασκευαστές ρολογιών το γνωρίζουν αυτό, αλλά έχουν βάλει εκ του πονηρού τα δευτερόλεπτα για να φαίνεται πως κάτι κινείται , πως δουλεύει το ρολόι που βλέπουν στη βιτρίνα ώστε να αγοράσει ο πελάτης.


●--Και το δεύτερο λάθος που έχουν είναι πως έχουν βάλει τον λεπτοδείκτη μεγαλύτερο από τον ωροδείκτη!
 Κανονικά θα έπρεπε ο ωροδείκτης να είναι μεγαλύτερος, να φαίνεται καθαρά και εύκολα τι ώρα είναι ‘στο περίπου’, και όποιος θέλει να δει ‘ακριβώς’, να βλέπει έναν  μικρότερο δείκτη, τον λεπτοδείκτη.
 Κανείς δεν ξέρει γιατί οι εταιρείες έκαναν αυτό το λάθος, από βλακεία ή από σκοπιμότητα. Επειδή δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα και καμία χρησιμότητα και καμία λογική στον μεγάλο λεπτοδείκτη, τελικώς η μόνη εξήγηση είναι πως το έκαναν από ηλιθιότητα, από έλλειψη φαντασίας και πρακτικότητας.
 Υπάρχουν ρολόγια από 1 ευρώ έως πολλά εκατομμύρια ευρώ, κι όμως δεν σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα αντιαγχωτικό ρολόι, ένα ρολόι που να μας ηρεμεί και να ακονίζει το μυαλό μας συγχρόνως.


------------  Θα διορθώσουμε εμείς αυτά τα δύο λάθη.
Ανοίγουμε προσεκτικά το ρολόι τοίχου,  βγάζουμε τον λεπτοδείκτη και τον κολλάμε απάνω στον ωροδείκτη, ώστε να διπλασιάσουμε το μήκος του.  Θα χρειαστεί μόνο μισή σταγόνα κόλας. Είναι 3 λεπτά δουλειά.
  Παρομοίως κάνουμε το ίδιο με το ρολόι χειρός. Αν δεν μπορούμε μόνοι μας, ας πάμε στο ρολογά. Ισως ‘τα χάσει’ στην αρχή νομίζοντας πως θα χαλάσει το ρολόι, αλλά θα καταλάβει αργότερα και θα εντυπωσιαστεί.
  Στο εξής θα καταλαβαίνουμε την ώρα   σ τ ο   π ε ρ ί π ο υ. Μετά τα πρώτα κοιτάγματα, αυτομάτως θα εκπαιδευτούμε ώστε να καταλαβαίνουμε  ‘α κ ρ ι β ώ ς’  τι ώρα είναι, κοιτάζοντας μόνο τον ωροδείκτη!!!. Ίσως να πέσουμε έξω 1 ή 2 λεπτά, πράγμα που συμβαίνει και με τα περισσότερα σημερινά ρολόγια κι ας έχουν 3 δείκτες.


 Τα μέχρι τώρα ρολόγια ευθύνονται για το μισό άγχος απ΄ όσο έχουμε.
 Με τα νέα αυτά ρολόγια που προτείνουμε, γλυτώνουμε άγχος, ακονίζουμε το μυαλό μας, και αποκτάμε ένα ελαφρύ ‘βουδιστικό’ μειδίαμα. Είναι τα ‘έξυπνα ρολόγια’, τα ‘φυσιολογικά’. Είναι ‘αρχαιο-ελληνικά’, και συγχρόνως μετα-μοντέρνα.
 
 Έλα!  πάρε θάρρος! Wake up!.  Ξεκίνα απ το ρολόι τοίχου, και μετά άλλαξε και του χεριού. Δεν έχει σημασία αν είναι φτηνό ή ακριβό το ρολόι σου. Όσο πιο ακριβό είναι, τόσο πιο πολύ θα πάρει αξία. Φαντάσου ένα  Rolex με ένα δείκτη!!!

 Σημείωση: τα νέα αυτά ρολόγια έχουν ως κεντρικό σημείο τον ένα δείκτη και ειδικώς την άκρη του. Έτσι μπορεί ο καθένας να αυτοσχεδιάσει βάζοντας κάτι εκκεντρικό. Ένα ξυλαράκι, ένα βέλος, κάτι φωσφορίζον,  ένα φτερό από κότα... Ή ένα φυλλαράκι χρυσού για να έχεις  χρυσό ρολόι.  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη