google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΘΕΜΑ: TO ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΩ...ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΘΕΜΑ: TO ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΩ...ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Όλοι ξέρουμε πως το χαρτάκι των τσιγάρων έχει επικίνδυνες βλαβερές καρκινογόνες ουσίες, είναι πιο βλαβερό κι απ’ το περιεχόμενο!!!.
Πολλοί που  απολαμβάνουν το χειροποίητο  τσιγάρο τους,  νομίζουν πως –τάχα-  είναι πιο υγιεινό απ΄ αυτά του εμπορίου, αλλά τελικά είναι πιο βλαβερό γιατί έχει  περισσότερο χαρτάκι. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πως τα τσιγάρα εμπορίου έχουν  χαρτί  ακριβώς όσο η περίμετρος του τσιγάρου.  

  Τα τελευταία χρόνια που υπάρχει μια ‘μόδα’ για στριφτό τσιγάρο, αρκετοί καπνιστές κόβουν λίγο χαρτάκι πριν το στρίψουν. Αλλά και πάλι το χαρτί είναι πολύ περισσότερο.
  Υπάρχει ,όμως, ένας ‘ανάποδος’ τρόπος να στρίψεις ‘υγιεινό’ τσιγάρο   χ ω ρ ί ς   κ α θ ό λ ο υ   π ε ρ ι τ τ ό   χ α ρ τ ά κ ι!!!
 
    Παίρνεις ένα χαρτάκι, μικρό ή μεγάλο. Αλλά το βάζεις ανάποδα, προς την άλλη πλευρά, ώστε να μην βλέπεις την κόλα.
  Βάζεις μέσα τον καπνό, ή και ό,τι άλλο αρωματικό φυτό, βάζεις και το φιλτράκι, και αρχίζεις να το ρολάρεις πάνω-κάτω ώστε να γίνει σαν κιμωλία... Καθώς φέρνεις τις δύο πλευρές του χαρτιού παράλληλες, ‘χώνεις’ προσεκτικά αυτήν με την κόλα προς τα μέσα , και την καλύπτεις με την άλλη πλευρά του χαρτιού που δεν έχει κόλλα. Δηλαδή η κόλλα του μέσα χαρτιού  κοιτά  ‘προς τα έξω’ , και καλύπτεται από το έξω χαρτί.
 Αλλά πώς θα ‘σαλιώσουμε’ την κόλα?  Πώς θα το κολλήσουμε?.  
Είναι απλό,  βρέχουμε λίγο την άκρη του δακτύλου μας και υγραίνουμε –‘νοτίζουμε’ το τσιγάρο στην έξω πλευρά , εκεί που είναι η ράχη της κόλλας. Το πιέζουμε 3-5 δευτερόλεπτα με το δάχτυλο  για να κολλήσουν τα δύο χαρτιά, και για να στεγνώσει, και μετά είναι πανεύκολο να κόψουμε το χαρτί που περισσεύει...
Αυτό ήταν!!! , έχουμε ένα στριφτό τσιγάρο καλύτερο κι από αυτά που φτιάχνουν οι αυτόματες μηχανές στις καπνοβιομηχανίες!!!...
  Υπάρχει και ένας ακόμα πιο ‘αεροπλανικός’ και ταχυδακτυλουργικός τρόπος να ανάψεις και ‘ανάποδα’  αυτό το ‘ανάποδο’ τσιγάρο.  
 Αντί να κόψεις το χαρτί που περισσεύει, του βάζεις φωτιά!  Το χαρτί αυτό έχει σχήμα μακρόστενου τριγώνου, και  τ ο  κ α ί ς  α π ό   τ η ν  α ν τ ί θ ε τ η   π λ ε υ ρ ά. Όχι από την κάφτρα, αλλά από την πλευρά που είναι το φίλτρο!!!.  Η φλόγα προχωρά προς την άλλη πλευρά καίγοντας συγχρόνως το περισσό χαρτί, και μόλις έχει φτάσει στο τέλος, τότε βάζεις το τσιγάρο στο στόμα και το ρουφάς, ενώ όσοι σε βλέπουν  μένουν άναυδοι.
  Κάνε το πείραμα, είναι πανεύκολο και υγιεινό.
 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Προσοχή!  Δεν είπαμε πώς να φτιάχνεις ένα τσιγαριλίκι, δεν μιλήσαμε για κάνναβη ούτε για μαριχουάνα , ούτε για χασίσι. Ούτε παρακινήσαμε κανέναν να καπνίσει καπνό, που είναι κι αυτός  πολύ βλαβερός. Απλώς περιγράψαμε έναν πιο υγιεινό τρόπο καπνίσματος, με λιγότερο χαρτί...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη