google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παγάκια από νερό πηγής! Παγάκια από ποτό!

Παγάκια από νερό πηγής! Παγάκια από ποτό!

και μαγαζί με 'λευκά' ποτά!...

 Κρίμα δεν είναι (?)  να πίνεις το ακριβό ουίσκι σου με παγάκια από χλωριωμένο νερό βρύσης?
 Και είναι -επίσης- κρίμα να βάζουν στο φραπέ σου νερό βρύσης, αντί να βάλουν από το εμφιαλωμένο νερό που παράγγειλες.
  Τα παγάκια πρέπει να είναι από νερό πηγής, δηλαδή από εμφιαλωμένο νερό , για όσους ζουν σε πόλεις. Είναι πολύ λίγοι οι τυχεροί που ζουν σε χωριά και πίνουν γνήσιο νερό πηγής από το δίκτυο ύδρευσης, χωρίς καθόλου χημικά.

   Αλλά μπορεί κάποιος να βάλει σε ένα ποτήρι το ποτό του, μέχρι τη μέση, και να το βάλει στην κατάψυξη για μιά ώρα. Το βγάζει, και έχει γίνει παγάκι, πού θέλει απλώς λίγο αραίωμα με νερό, ώστε να λιώσει και να ξεκολήσει απ τον πάτο και μ' ένα ' φ λ ά π '  να έρθει επάνω, ένα μεγάλο-μεγάλο παγάκι από ποτό!!!  Είναι μιά ωραία διαδικασία , κάπως σαν μυσταγωγία. Θα πίνεις το ποτό σου παγωμένο για μία ολόκληρη ώρα, απλώς -αν θέλεις- το αραιώνεις λίγο με νεράκι...
   Μπορείς να βάλεις στο ποτήρι ό,τι θέλεις: κρασί,τσίπουρο, ουίσκι, βότκα, κλπ. Μπορείς να βάλεις και σχέτο χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι, και πίνεις μετά την 'παγωμένη' - 'όνομα και πράγμα'-  λεμονάδα σου και την πορτοκαλάδα σου.  Μπορείς να βάλεις τον καφέ σου για να κρατηθεί παγωμένος πολύ ώρα.
  Είναι μια μόδα που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

  Αλλά ας πάμε παρακάτω: Φτιάχνεις ένα μαγαζί που προσφέρεις μόνο εμφιαλωμένο νερό από πηγή!!!. Εννοοείται πως θα έχεις τα καλύτερα νερά , ελλάδας και εξωτερικού. Μεταλλικά, ανθρακούχα, κλπ    Καί τα ποτήρια που σερβίρεις, έχουν μέσα παγάκια από 'λευκό' ποτό: τσίπουρο-ρακί-τσικουδιά, βότκα, τζίν, τεκίλα, ρούμι, κλπ. Όχι ούζο, διότι αν το νερώσεις αλλάζει χρώμα.  Μπαίνουν οι πελάτες μέσα, παραγγέλουν το ποτό τους, παίρνουν το ποτήρι τους με το παγωμένο ποτό απ την κατάψυξη,και το αραιώνουν με το μεταλλικό νερό τους. Πληρώνουν μόνο το νερό, αλλά 'παπορίσιο'. Σε τιμή ποτού. 
   Το μαγαζί κερδίζει από τη φοροδιαφυγή, (με μία απόδειξη πίνει πολλά 'παγάκια'), ο πελάτης πίνει φτηνό ποτό , και όσο για την εφορία, δεν μπορεί να εξακριβώσει την 'απάτη', διότι απαγορεύεται ο εφοριακός -όπως και ο καθένας- να ακουμπήσει το ποτό του πότη, άλλωστε είναι διαφανές, είναι 'νερό'.
   Αν τυχόν βρεί η εφορία τρόπο να αποκαλύψει το κόλπο, τότε θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο: θα παραγγέλνουμε μπουκαλάκι νερό, και θα το συμπληρώνουμε από το κρυμμένο μπουκαλάκι που έχουμε πάνω μας...

υποσημείωση: Η ιδέα για το μαγαζί που θα πουλάει νερό για ποτό, δεν πρόκειται για παρώτρυνση σε φοροδιαφυγή, διότι είναι αδίκημα. Άλλωστε, το κόλπο  μας το είπε 'μεταξύ αστείου και σοβαρού' συνταξιούχος εφοριακός, ο οποίος σκέφτεται να το εφαρμόσει και στην πράξη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη