google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 3 ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 3 ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Συνολικά 15 κατηγορούμενοι, μεταξύ τους και 3 Τριφύλιοι, θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας την ερχόμενη Τρίτη 20 του μήνα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα, που φέρονται ότι έκαναν στις ακτές της Μαραθούπολης. 
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 23 Ιουνίου 2014 μετά την καταδίωξη από τους λιμενικούς του πλοίου (του κύριου σκάφους μεταφοράς, που θεωρείται ως «μάνα») και του φουσκωτού σκάφους που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα, καθώς και τις επόμενες μέρες σε επιχειρήσεις του Λιμεναρχείου Πύλου και άλλων υπηρεσιών του σώματος σε σπίτια της περιοχής και της Αττικής. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων τσιγάρων ήταν 645.749 πακέτα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, σύμφωνα με το Τελωνείο Κυπαρισσίας, ανέρχονταν στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.
Οι 3 Τριφύλιοι, από τη Χώστια, τη Σπηλιά και τους Γαργαλιάνους, δεν είναι προφυλακισμένοι και ο ένας από αυτούς μαζί με 2 Πακιστανούς είχε συλληφθεί πάνω στο φουσκωτό ταχύπλοο, το οποίο εφοδιαζόταν από το δεύτερο σκάφος-«μάνα», με τα λαθραία τσιγάρα.
Κατηγορούμενοι είναι ακόμα δύο Ελληνες από την Αττική, οι 6 Ουκρανοί, φερόμενοι ως πλήρωμα του σκάφους-«μάνα» και 4 ακόμα Πακιστανοί. 

Οι κατηγορίες αφορούν ένταξη σε εγκληματική ομάδα με σκοπό την λαθρεμπορία, εισαγωγή λαθρεμπορεύματος από κοινού, κατ' εξακολούθηση, με διαφυγόντες δασμούς άνω των 150.000 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι οι 6 Ουκρανοί, μεταξύ τους και ο φερόμενος ως καπετάνιος, διώκονται με διεθνές ένταλμα. Οι 5 από αυτούς είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με απόφαση των δικαστικών αρχών της Κυπαρισσίας, αλλά μετέπειτα αποφυλακίστηκαν και καταζητούνται. 

Ο καπετάνιος είχε αφεθεί ελεύθερος εξαρχής με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας και σε βάρος του εκκρεμεί επίσης ένταλμα σύλληψης. 

Στη φυλακή βρίσκονται μόνο δύο Πακιστανοί, οι οποίοι το Δεκέμβριο κλείνουν 18 μήνες προφυλακισμένοι και αυτός ήταν ένας λόγος που η δίκη επισπεύδεται για αυτό το μήνα, για να μην λήξει το όριο προσωρινής κράτησης.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Η επιχείρηση είχε καταφέρει να γίνει μεσάνυχτα με άκρα μυστικότητα από άνδρες των υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος και τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών του σώματος, σκαφών του Λιμενικού αλλά και αεροσκάφους που συμμετείχε στη θαλάσσια επιχείρηση. 

Οπως έγραφε η "Ε" πέρυσι τον Ιούνιο, πολλές ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της Μαραθούπολης για καταιγισμό πυροβολισμών στην θαλάσσια περιοχή. Οι λιμενικοί περίμεναν τους λαθρέμπορους και δεν άργησαν να εντοπίσουν το ύποπτο ταχύπλοο να κινείται στην περιοχή και να το ακινητοποιήσουν νότια της Μαραθούπολης στην περιοχή Μπάρλα. 

Συνέλαβαν τους 3 επιβαίνοντες σε αυτό, 2 Πακιστανούς και τον έναν Τριφύλιο, ενώ η επιχείρηση συνεχίστηκε με έρευνες για τον εντοπισμό και δεύτερου σκάφους-«μάνα». 

Μετά από συνεχή καταδίωξη πλωτό περιπολικό του Λιμενικού ακινητοποίησε το επόμενο απόγευμα στα ανοιχτά της Μαραθούπολης το πλοίο με το εξαμελές πλήρωμα των Ουκρανών, από το οποίο γινόταν η μεταφόρτωση των λαθραίων τσιγάρων.

Ν.Κ. - eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη