google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Φουλ για πρόκριση με Ιντέγε!

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Φουλ για πρόκριση με Ιντέγε!

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1: Φουλ για πρόκριση με Ιντέγε!
Πρώτα στο Λονδίνο, τώρα στο Ζάγκρεμπ! Με μια ΓΚΟΛΑΡΑ του Ιντέγε στο 79ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ντινάμο και πλέον ισοβαθμεί με την Μπάγερν στην πρώτη θέση του ομίλου. 

Πριν από δεκαπέντε ημέρες δεν μάσησε στο Λονδίνο! Σήμερα θα το έκανε στο Ζάγκρεμπ; Όχι. Δεν μπορούσε να συμβεί αυτό! Και έτσι το τέλος του αγώνα με την Ντινάμο βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 1-0 με έναν τεράστιο πρωταγωνιστή! 
Τον Ιντέγε! Ο Νιγηριανός επιθετικός με μια ΓΚΟΛΑΡΑ στο 79ο λεπτό από αρκετά δύσκολη θέση έδωσε το προβάδισμα και –τελικά- τη νίκη στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι ό,τι δεν μπόρεσαν στο «σπίτι» τους το έχουν πετύχει στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχουν ακολουθήσει. 
Δύο δοκάρια είχαν οι Κροάτες, το δεύτερο από αυτά στην προηγούμενη φάση του τέρματος του Ιντέγε. 
Ο Ολυμπιακός πλέον, με το διπλό αυτό συγκατοικεί με την Μπάγερν (η οποία ηττήθηκε στο Λονδίνο) στην πρώτη θέση του ομίλου. 
Το παιχνίδι 
Πετυχημένη... συνταγή δεν αλλάζει. Έτσι και ο Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να διατηρήσει όσους περισσότερους παίκτες από τον θρίαμβο στο Λονδίνο και στο Ζάγκρεμπ. Η επιλογή του Μιλιβόγιεβιτς στο αρχικό σχήμα ήταν άκρως λογική, καθώς ο Καμπιάσο ήταν τραυματίας. Όμοια και η απουσία του Σαλίνο από τις αρχικές επιλογές, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να τον κρατήσει «φρέσκο» για να έχει και μια επιλογή για την μεσαία γραμμή στον πάγκο. 
Αντίστοιχα και στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός είχε την ίδια τακτική. Καλός αμυντικά με πρόθεση να χτυπήσει την Ντινάμο στην αντεπίθεση. Φυσικά η πίεση που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι δεν έφτασε τον... βαθμό του αγώνα με την Άρσεναλ. 
Πάντως οι κροάτες προσπάθησαν. Από την έναρξη του αγώνα και στα πρώτα του λεπτά είχαν την πρωτοβουλία και με τον «αέρα» του γηπεδούχου πίεσαν τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, η μεγάλη φάση για τους παίκτες της Ντινάμο δεν ήρθε με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να καταφέρνουν να βγάζουν την μπάλα από την περιοχή τους. 
Σιγά – σιγά οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, μετά και από τις παρατηρήσεις του, ανέβηκαν και κράτησαν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους. Με τη σειρά τους προσπάθησαν να οργανώσουν επιθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Εντουάρντο. Κλασική ευκαιρία δεν κατάφεραν να «φτιάξουν» αλλά τον τερματοφύλακα της Ντινάμο τον... ίδρωσαν. Ειδικά στη φάση του 32ου λεπτού όταν ο Μασουακού έκανε το σουτ, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσα αλλά τελικά να διώχνει με δυσκολία ο Εντουάρντο. 
Αντίθετα με το πρώτο 45λεπτο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου και οι δύο ομάδες είχαν ήδη από μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 52ο η Ντινάμο κυκλοφόρησε την μπάλα όμορφα, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν το γλίστρημα του Μασουακού και έχοντας παίκτη παραπάνω έφτασαν στη μεγάλη περιοχή με τον Χότζιτς να κάνει το σουτ και τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. 
Στην αμέσως επόμενη φάση όμως και ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία. Ο Ομάρ άρχισε την αντεπίθεση και έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής της Ντινάμο. Εκεί ο Ιντέγε όμως με την προβολή που έκανε δεν μπόρεσε να σημαδέψει καλά. 
Η είσοδος του Πιάτσα στον αγωνιστικό χώρο έδειξε προς στιγμή να ανεβάζει αγωνιστικά τους Κροάτες. Ωστόσο ο Ολυμπιακός γρήγορα και εύκολα ισορρόπησε και με καλή κυκλοφορία έφτανε εύκολα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ντινάμο. Δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ αλλά χωρίς την κλασική ευκαιρία. Κάπου εκεί οι Κροάτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, όταν ο Ρογκ στο σουτ που έκανε στο 77ο λεπτό είδε την μπάλα σιγά – σιγά να χτυπά στο δοκάρι του Ρομπέρτο. 
Όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο δοκάρι έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός απάντησε. Αλλά αυτή την φορά με καλύτερο τρόπο! Στο 79ο λεπτό ο Ιντέγε μπήκε μόνος του στην περιοχή της Ντινάμο και από αρκετά πλάγια θέση έχοντας μπροστά τον τερματοφύλακα αλλά και αμυντικό πλάσαρε πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 
Η Ντινάμο προσπάθησε να απαντήσει. Ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στον αγώνα τους Ντα Κόστα και Σαλίνο. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν... αναίμακτα και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή 1-0. 
ΝΤΙΝΑΜΟ (Ζ. Μάμιτς): Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονσάλο Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ (87' Τσόριτς), Σουντανί, Φερνάντες (73' Ενρίκεζ), Χόντζιτς (61' Πιάτσα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72' Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη