google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κυπαρισσία – ΕΛΑΙΑ πρότυπος ποδηλατόδρομος!!! Ύπάρχει ήδη

Κυπαρισσία – ΕΛΑΙΑ πρότυπος ποδηλατόδρομος!!! Ύπάρχει ήδη

 
Ποιά είναι τα στοιχεία που κάνουν έναν ποδηλατόδρομο να είναι ωραίος, ζηλευτός, πρότυπος?


•--Να είναι επίπεδος για να μην είναι κουραστικός.
• --Να μην περνούν οχήματα, για να μην υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα αλλά και για να μην αναπνέεις καυσαέρια.
• --Να είναι κοντά στη φύση, κοντά σε θάλασσα, σε βουναλάκια, να περνάει από ποτάμια και ρυάκια, δίπλα και κάτω από δέντρα, μέσα σε δάσος.  Να μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο σου στη θάλασσα,  να κάνεις στάση για περίπατο, να μαζέψεις πετρούλες για το βοτσαλωτό σου, κλπ.
•--Να έχει γενικά ωραία διαδρομή:
να περνάει από πηγές για να πίνεις , να δροσίζεσαι και να γεμίζεις το παγουράκι σου, να περνάει από περιβόλια με κάθε είδους δέντρα, να κόβεις και να τρώς και να ‘κλέβεις’ και κανα-δύο για να τα χαρίσεις σε άλλους…  (αχλάδια, σύκα, λεμόνια, σταφύλια, τζιτζίφια, κλπ.)   Αλλά και να έχει καθοδόν και μαγαζάκια για ξεκούραση, τουαλέττα, αλλά και για να πιείς καφεδάκι και τσιπουράκι…


 Ε, όλα αυτά τα συνδυάζει ο ποδηλατόδρομος: Κυπαρισσία, Καλόνερό , Αγιαννάκη Μπούζι,  αυτός που ο περισσότερος είναι σε χωματόδρομο, και δίπλα σε σιδηρόδρομο!!!   
Εκτός από τα παραπάνω, περνάει και από 3 αρχαιολογικούς χώρους: Στην Κυπαρισσία ,η ‘Μούσγα’ όπου ήταν ναός του Δαφνίου Απόλλωνα.   Στο Βουνάκι, και τρίτος ο αρχαίος οικισμός του Αγιαννάκη με τα 40 μέτρα του αρχαίου πέτρινου δρόμου.


  Απόδειξη πως είναι από τους καλύτερους ποδηλατόδρομους παγκοσμίως είναι πως από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο  costa navarino, έρχονται συχνά ζάπλουτοι ποδηλάτες , επιβιβάζονται σε οχήματα , αυτοί και τα ποδήλατά τους, και έρχονται στην Ελαία, στον χωματόδρομο για ποδηλασία…
 Τους ευχαριστούμε που ‘μας άνοιξαν τα μάτια’, και που μας έδωσαν την ιδέα.


 Προτάσεις:
  1. να σημανθεί ως ποδηλατόδρομος. Κατάλληλες πινακίδες, να μην τρέχουν τα άλλα οχήματα. Στην έξοδο της Κυπαρισσίας, στον αρχαιολογικό χώρο ‘Μούσγα’, επί του ύψους της Αστυνομίας, να παρακάμπτει στον αγροτικό δρόμο που βγαίνει έως τον Καρτελά.  Ο δρόμος αυτός να προχωρήσει και έως το Καλόνερο κυρίως ως ποδηλατόδρομος, και να μπορεί να περνά από το ποτάμι  με γεφυράκι , στο ύψος του παραλιακού δρόμου, χωρίς να περνάς από τον εθνικό δρόμο.  Μέχρι να γίνει όλη η διαδρομή σωστός ποδηλατόδρομος, να σημανθεί και να διαμορφωθεί καταλλήλως η μια πλευρά του εθνικού δρόμου.
  2. να βρεθεί τρόπος να μπούν εντός περίφραξης μερικά σκυλιά που ενοχλούν.
  3. να  παρακινούνται τα σχολεία σε ποδηλατοεκδρομή.
  4. να διαφημιστεί σε εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο.
  5. Στο εγγύς μέλλον θα φτιαχτεί και μικρό συνεργεία και ποδηλατάδικα στο Καλόνερο  και στην Ελαία για τις πρώτες βοήθειες σε ποδηλάτες, αλλά και για δυνατότητα να νοικιάσεις με 3-5 ευρώ ένα ποδήλατο για 2-3 ώρες.


 -------Το ότι η περισσότερη διαδρομή είναι χωματόδρομος ,είναι κι αυτό προτέρημα, για δεν περνούν άλλα γρήγορα οχήματα κι έτσι απολαμβάνεις καλύτερα την βόλτα.. Αν δείτε κανένα Ι.Χ. να τρέχει ,μαλώστε τον έντονα,  να μάθει να μην σηκώνει σκόνη, να μάθει να σέβεται τους ποδηλάτες και τους πεζούς.
   Στους χωματόδρομους πάμε όλοι το πολύ με 15-20 χιλιόμετρα και κόβουμε αμέσως κι άλλη ταχύτητα αν συναντήσουμε πεζό ή ποδήλατο. Τ’ ακούτε κύριοι οδηγοί???

         antoniosantonopouloskyparissia

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη