google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ! ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ! ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? !
          Το σχέδιο απλό καθαρό και επαναλαμβανόμενο ! Αυτά τα μέτρα ήθελαν να περάσουν οι Διεθνείς τοκογλύφοι, (δηλαδή οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕς), ! Μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να γίνει αυτό γιατί σε κάθε όλη περίπτωση η λαϊκή οργή θα φούντωνε και η Αριστερά θα ερχόταν από τα πεζοδρόμια και τη διεκδίκηση, συσπειρωμένη και εκδικητική για να σαρώσει τα πάντα ! Ποντάρισαν λοιπόν σε μία Αριστερά που δεν έχει συσπειρωθεί ακόμη, που δεν μπορεί να διεκδικήσει  αγωνιστικά γιατί αυτοί που την ακολουθούν δεν το κάνουν επειδή έχουν ζυμωθεί μέσα στους αγώνες της διαμαρτυρίας, της διεκδίκησης και της πάλης για να αλλάξουν την κοινωνία, αλλά τους οδηγεί ο θυμός και η απογοήτευση και όχι η απαίτηση για την ριζοσπαστική αλλαγή ενός χρεοκοπημένου συστήματος που μας καταδυναστεύει με όλους τους τρόπους όλη τη μεταπολεμική περίοδο ! Μια Αριστερά που δεν είναι έτοιμη να  κυβερνήσει  και που όταν θα αρχίσουν οι πρώτοι κραδασμοί και  δυσκολίες, αυτοί που την έφεραν στην κυβέρνηση θα αναζητούν άλλα σχήματα. Και  όταν  κάποια στιγμή θα εμφανιστούν κάποιοι δήθεν πεφωτισμένοι με καθαρά χέρια και προς ώρας άφθαρτοι, θα στοιχηθούν πίσω τους με την ίδια ευκολία που ψήφισαν έστω και αυτή την Αριστερά !
    Το καπιταλιστικό σύστημα λοιπόν έχει πολλά όπλα και όταν κινδυνεύει γίνεται επιθετικό και αδίστακτο. Απέναντι σε αυτή την Αριστερά χρησιμοποίησε όλα τα σύγχρονα όπλα όπως καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου και νομιμότητας, την κατασυκοφάντηση και τον οικονομικό πνιγμό της ‘’ Πρώτη φορά Αριστερά ‘’, που τελικά αποδείχτηκε αφελής και άπειρη . Που προσήλθε με αγαθές προθέσεις και με τελείως ανοιχτά όλα τα χαρτιά της σε ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να είναι καθαρό και ξάστερο αλλά προ πάντων δεν παίζεται με τους κανόνες ηθικής της Αριστεράς, όπως τουλάχιστον αυτή τους αντιλαμβάνεται ! Είναι το « ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΈΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ» !
   Βρισκόμαστε  στο σημείο που οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να χρεωθεί το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας σίγουρα καταστροφικής  άτακτης χρεωκοπίας και το επερχόμενο GREXIT ! Σίγουρα δεν έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο ,(και έχει τεράστια ευθύνη γι αυτό),  και σε κατάσταση πανικού προσπαθεί να βρει τρόπο απεμπλοκής. Εδώ γίνεται το μεγαλύτερο από τα λάθη στις διαπραγματεύσεις: Αντί η Κυβέρνηση 1). Να μελετήσει σε βάθος τη πρόταση Σόιμπλε ,αντιγράφω τμήμα της πρότασης από το επίσημο έγγραφο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών: ( …… H λύση του 'time-out' θα έπρεπε να συνοδεύεται με μια υποστήριξη της Ελλάδας, ως μέλους της ΕΕ και του ελληνικού λαού, με ενίσχυση της ανάπτυξης και την παροχή ανθρωπιστικής και τεχνικής βοήθειας για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η λύση του 'time-out' θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται με την ευθυγράμμιση όλων των πυλώνων της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και με συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης.) Εφημερίδα ΕΘΝΟς της 29.7.2015.
2). Να μην την απορρίψει και να συγκαλέσει ΑΜΜΕΣΑ το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει  για το αδιέξοδο που οι Ευρωπαίοι Εταίροι ωθούν τις διαπραγματεύσεις , να δηλώσει ευθέως ότι η πρόταση Σόιμπλε δεν απορρίπτεται αλλά αποτελεί μια καινούργια βάση διαπραγμάτευσης. Και βέβαια ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί με παράλληλο νόμισμα τύπου IOU γι αυτά τα χρόνια του time-out  με διασφαλισμένη νομισματική  ισοτιμία.
Και 3). Θα έπαιρνε μετά από όλα αυτά την «ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ», όποια και αν ήταν αυτή και βέβαια και την ευθύνη για όλα τα συνεπακόλουθα .
    Οι τοκογλύφοι αντίπαλοί μας ,πολύ καλοί γνώστες του πολίτικου παιχνιδιού , διαπιστώνουν πολύ γρήγορα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της διαπραγματευτικής μας ομάδας και την υπεροψία του πραγματικά ευφυούς Βαρουφάκη, μας στήνουν μια πολύ καλά μελετημένη παγίδα και με την απροκάλυπτη σκανδαλώδη, δουλική και προ παντός ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ του εσωτερικού Μνημονιακού κατεστημένου, κατόρθωσαν να μας ρίξουν στα πολύ βαθειά βρώμικα νερά της! Την ακολουθία των γεγονότων την γνωρίζουμε και δεν θα αναφερθώ σε αυτά, (δημοψήφισμα και ότι ακολούθησε)! Η κυβέρνηση λοιπόν έκανε τελικά πίσω σε ΟΛΑ διακινδυνεύοντας το κύρος και την αξιοπρέπειά της ! Άτακτη υποχώρηση και παράδοση ΆΝΕΥ ΌΡΩΝ και με ένα τρίτο ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο! Και η απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα της πραγματικά πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που είχε πιστέψει ότι αρχίζει να υπάρχει ελπίδα! Ναι σύντροφοι δυστυχώς χάσαμε ! Χάσαμε και το ερώτημα που προκύπτει έρχεται μόνο του :Ή παραιτείται η κυβέρνηση και έρχεται το  χρεωκοπημένο, διεφθαρμένο και  ανίκανο παλαιοκομματικό σύστημα, να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές του τρίτου μνημονίου και με τρόπο ρεβανσιστικό να υλοποιεί  αυτό που από την αρχή προσδοκούσε και επεδίωκε να αποτελέσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ μια ολίγων μηνών Αριστερή παρένθεση, ή να συνεχίσει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ , με την πεποίθηση όλων μας ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά, θα ελέγξει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, θα σταματήσει την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη λειτουργία των καλανάρχων που στην Ελλάδα κάνουν ότι θέλουν, να ανοίξουν επί τέλους οι κάθε είδους ΛΙΣΤΕς και στο φινάλε να αρχίσουν κάποιοι να βλέπουν και τα σίδερα της φυλακής ! Αυτά μονάχα μια πολιτική δύναμη είναι σε θέση σήμερα να τα κάνει, γιατί μπορεί εκ των πραγμάτων και κάτω από την πίεση μιας ΆΤΑΚΤΗς και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΉς ΧΡΕΩΚΟΠΙΑς , κάτω από τον πανικό του κόσμου όταν είδε κλειστές τις Τράπεζες και από την πίεση όλου του πολιτικού καταστημένου κατά την σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, να αναγκάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν Κυβέρνηση να κάνει μια στροφή 180 μοιρών, αλλά είναι σίγουρο πως πάλεψε με νύχια και με δόντια για το καλύτερο ! Ναι δεν τα κατάφερε αλλά είναι επίσης σίγουρο πως δεν μας πρόδωσε , δεν εκτέλεσε εντολές των Διεθνών Τοκογλύφων, και δεν αποτέλεσε σε καμία φάση των διαπραγματεύσεων, τα γιουσουφάκια τους. Δεν έχουμε λοιπόν καμιά άλλη επιλογή και αυτοί δεν έχουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο ,παρά να αποδείξουν ότι και μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, η Κυβερνώσα Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παρούσα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τους παραπάνω στόχους και να κερδίσει έτσι μερικά μέτρα από το χαμένο έδαφος.
   Η ομάδα Λαφαζάνη, όπως και οι άλλες, δυστυχώς λειτουργούν καθέτως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και με δική τους πειθαρχία, δηλαδή σαν φράξιες . Πέρα από αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε  την πολιτική ανεπάρκεια και επιπολαιότητα    αυτών των ομάδων, με την καταψήφιση, κάτι σαν πρόταση μομφής δηλαδή, εναντίον της Κυβέρνησης και χωρίς να παραιτούνται από τις Υπουργικές θέσεις τους και να περιμένουν τον Πρωθυπουργό να τους το ζητήσει ! Θα έπρεπε να ψηφίσει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θετικά, με την απαίτηση να συγκληθεί άμεσα το Συνέδριο του Κόμματος για να λύσει το σοβαρό ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα που η Κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκάλεσε .
    Έγινε επίσης σαφές ότι οι αφελής θεωρίες περί καταλήψεων κλπ αποκαλύπτουν ότι η ομάδα Λαφαζάνη ζει μέσα σε πλάνη, χωρίς σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης και το μόνο που κάνει είναι να ερωτοτροπεί με την ΑΤΑΚΤΗ και ΕΠΩΔΥΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Επιμένει να ερμηνεύει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος κατά το δοκούν προκειμένου να εμφανίσει την δήθεν πρόταση επιστροφής στη δραχμή, ελκυστική και ρεαλιστική.    Κατά τη γνώμη μου το τρανταχτό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα σημαίνει : «ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» . Και να αφήσουν οι διάφοροι ειδικοί και μη , τις ερμηνείες κατά πως τους βολεύει για να αναπτύξουν τις θεωρίες και τις στρατηγικές τους !
                   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
Απαντάμε με έμφαση και αποφασιστικότητα: Όλοι εμείς  και πάλι ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά αλλά και με ΕΛΠΙΔΑ !
Ο Βασίλης Αβραμόπουλος είναι συνταξιούχος Μαθηματικός!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη