google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γ” ΕΘΝΙΚΗ: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Γ” ΕΘΝΙΚΗ: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Μέχρι τις 5 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής, πρωτάθλημα 4 ομίλων και διαχωρισμό βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Σέντρα θα γίνει στις 6/9, ενώ σε ΔΣ της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστεί πόσοι θα πέφτουν και πόσοι θα προβιβάζονται.
Η νέα προκήρυξη της Γ Εθνικής
Άρθρο 1: Προκήρυξη / Αρμοδιότητα
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των Ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο. της Δήλωσης Συμμετοχής της Ομάδας.
Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δεν γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών.
Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας ανήκει στην Επιτροπή Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.
Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής
Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:
α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A.,
β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο
γ. των αποφάσεων της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα.
Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους. Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015 και ώρα 16:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη.
Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημέρα της πρώτης κλήρωσης θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, δεν λάβουν μέρος δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο και η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.
Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2015.
Άρθρο 4. Επικοινωνία
Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή του αριθμού αυτού θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η Ε.Π.Ο..
Η αλληλογραφία της Ε.Π.Ο. με τις ομάδες της κατηγορίας θα γίνεται και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E – mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η Ε.Π.Ο. θα προχωρήσει στη δημιουργία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που θα αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα, θα τις αποστείλει έγκαιρα στις ομάδες και θα ελέγχει την ορθή διαβίβαση και παραλαβή της αλληλογραφίας.
Άρθρο 5: Επίλυση Αθλητικών Διαφορών
Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:
α. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και
β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.
Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, με οποιαδήποτε διαδικασία, περιλαμβανομένης και της ειδικής διαδικασίας των άρθρων 682 επ. ΚΠολΔ. Σε περίπτωση παραβίασης των όσων ορίζονται στο παρόν άρθρο 5, τότε, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και θα της απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα για πέντε (5) ημερολογιακά έτη
Άρθρο 6. Γήπεδα / Ώρα έναρξης αγώνων
Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας διεξάγονται, υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης.
Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης, εκτός εάν ρητά επιτρέπεται από την Ε.Π.Ο. να το πράξουν, (Καταστατικό άρθρο 82 παρ. 4).
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων Σωματείων για αλλαγή ώρας, ημέρας και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία έως και πέντε (5) ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιμο ή όχι.
Τα Σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά – δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.
Άρθρο 7. Γιατρός αγώνα
Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα).
Άρθρο 8. Προπονητές
Όλα τα σωματεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή – προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο., σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών. Για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2015/2016 υποχρεωτικά θεωρούνται για μεν τους πρώτους προπονητές το πιστοποιητικό UEFA A και για τους, τυχόν, βοηθούς προπονητές το πιστοποιητικό UEFA B, τουλάχιστον.
Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήματος δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.
Άρθρο 9. Ποδοσφαιριστές
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1983.
Άρθρο 10. Ομάδες Υποδομής
Όλα τα Σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής) αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. απαγορεύεται η συμμετοχή του, με όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του, εκτός εάν δεν διεξάγει ανάλογα Πρωταθλήματα η Ε.Π.Σ..
Η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής έχει το δικαίωμα να ζητεί, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσημη ενημέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το θέμα.
Άρθρο 11. Έπαθλα πρωταθλήματος
Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.
Άρθρο 12. Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα
Η Ε.Π.Ο., ως αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης του πρωταθλήματος, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της, σύμφωνα με το Καταστατικό της και τον Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Ερασιτεχνικών Ομάδων, αναφορικά με την εμπορική και ραδιοτηλεοπτική εκμετάλλευση των αγώνων, καθώς και κάθε άλλου συναφούς δικαιώματος ήχου, εικόνας και περιεχομένου των αγώνων.
Άρθρο 13. Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Θέματα υποβιβασμού ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. και προβιβασμού ομάδων στη Γ΄ Εθνική θα οριστικοποιηθούν από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., με εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, σε εύλογο χρόνο και πάντα πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2015/2016.
Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον Πρωταθλητή/ές τους έως τις 29.04.2016, για την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Άρθρο 14. Καταρτισμός Ομίλων
Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους.
Άρθρο 15: Τελικές διατάξεις
Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν.
Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή, από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.)της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του Καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη