ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Το σύστημα της διαπλοκής επιτίθεται και διαστρεβλώνει

Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την διαστρέβλωση της συνέντευξής μου σήμερα στο MEGA από το σύστημα της διαπλοκής. 
Μια σειρά ιστοσελίδες με απαράδεκτους τίτλους επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας τα όσα είπα.
Προφανώς ενοχλήθηκαν γιατί τόνισα με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτη δέσμευση όλων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε το χατήρι σε όσους θέλουν να δουν διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαστρεβλώνουν ορισμένες ιστοσελίδες με προεξάρχον το the toc και όχι μόνο, την συνέντευξή μου και χρησιμοποιούν φράσεις του δημοσιογράφου ως δικές μου τοποθετήσεις. Αυτό αποτελεί επιεικώς αθλιότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση αν γίνουν εκλογές Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, αν πρέπει να είναι οι εκλεγμένοι βουλευτές στις ίδιες θέσεις τόνισα ότι:
« Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο πρόγονός του ο ΣΥΝ έχει μια ιστορία και μια κουλτούρα 24 ετών και έχει επιβιώσει ενωμένος από τότε που ιδρύθηκε, διότι υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις και στο καταστατικό. Με αυτή την λειτουργία έφτασε από το 2.98% στο 35%.»
Στη συνέχεια σε ερώτηση παρόλα αυτά είμαι εκτός λίστας, απάντησα ότι:
« Δεν μπήκα στην Αριστερά για να είμαι βουλευτής. Κατέβηκα το 1993 στις εκλογές όταν ήταν δεδομένο ότι ο ΣΥΝ θα έμενε εκτός βουλής. Έμεινα 1 χρόνο εκτός της υπηρεσίας μου για να στηρίξω την προσπάθεια του τότε ΣΥΝ, χωρίς να επιζητώ κανένα αντάλλαγμα. Άρα σε ότι με αφορά δεν είμαι στην Αριστερά για να είμαι βουλευτής. Είμαι στην Αριστερά για να υπηρετώ αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον λαό και τον τόπο».
Προφανώς το σύστημα της διαπλοκής δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι στην πολιτική υπάρχουν άνθρωποι με αρχές και αξίες και γι αυτό προσπαθεί να συκοφαντήσει με τίτλους όπως «Πετράκος: Δεν παραδίδουμε τις έδρες μας».
Ενώ αυτό που τόνισα είναι ότι παραμένουμε γιατί στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά θέλουμε να αλλάξει τακτική και να επανατοποθετηθούμε συντεταγμένα διότι αυτό το πρόγραμμα-συμφωνία, δεν βγαίνει. Η ψήφος μου χτες είναι συνεπής με αυτά που έλεγα από τις 25 Φεβρουαρίου, ότι δεν βαδίζουμε με σωστή τακτική.
Επειδή «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», αν υπάρχει στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία -βέβαια αμφιβάλλω πολύ- οφείλουν να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα οι διαστρεβλωτές της αλήθειας.

Σημείωση bloger: Χαιρετίζουμε την δήλωση του βουλευτού Μεσσηνίας γιατί μόνο  όλοι μαζί μπορούν να πολεμήσουν την διαφθορά. Τα μνημόνια μπορούμε να τα καταργήσουμε αν  νικήσουμε την διαπλοκή.
Έγραψα προχθές:

Στήριξα το ΟΧΙ ως όφειλα, σαν πατριώτης, απέναντι στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, θεώρησα …πατάτα -και νομίζω ότι είχα δίκιο- το δεύτερο  ψηφοδέλτιο. Έστειλα μαζί με το 62% του Ελληνικού λαού το σωστό μήνυμα. Τώρα τα κεφάλια μέσα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την χώρα μας μέσα στον λάκκο των λεόντων που μας έχουν ρίξει. Θα φτιάξετε …λέει και δεύτερο …Σύριζα και θα δώσετε λόγω ύπαρξης στα ποτάμια στην  ανεπαρκή …κληρονόμο και στην …επάρατο δεξιά. Δεν το δικαιούστε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια