google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΘΕΜΑ: επειγόντως ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ στην Κυπαρισσία!!!

ΤΟ ΘΕΜΑ: επειγόντως ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ στην Κυπαρισσία!!!

Σ αυτήν την 'τρελή' πόλη , τα οχήματα  -μηχανάκια και αυτοκίνητα- τρέχουν 'σαν τρελά'.  Εκτός από τον κίνδυνο δυστυχημάτων, έχουν και επίτηδες χαλασμένες εξατμίσεις και ενοχλούν τον κόσμο. Την νύχτα κάτι θερμόαιμοι με αυτοκίνητα και μηχανάκια τρέχουν με 80-100 χιλιόμετρα σαν να είναι σε πίστα αγώνων!. Ξυπνούν με το θύρυβο που κάνουν τη μισή πόλη, 1000-2000 ανθρώπους!!!.  Ποιός έχει το δικαίωμα να ξυπνάει χίλιους ανθρώπους για να κάνει αυτός το τρελό κέφι του?  Γιατί δεν τους σταματά η Τροχαία?  Τι κάνει ο Δήμος, ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για να αποτρέψουν τις παρανομίες αυτές και να προστατέψουν τα δικαιώματα που έχουν οι πεζοί και οι ποδηλάτες? Τίποτα!
   Η λύση για όλα αυτά τα προβλήματα είναι 10 με 20 διαβάσεις πεζών! 
    Είναι τόσο απλό! Πώς δεν το καταλαβαίνει κανείς?!
   Αν φτιαχτούν αυτές οι παχιές λευκές γραμμές σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη, αυτομάτως θα περιορίσουν την ταχύτητά τους τα οχήματα, και θα πάρουν θάρρος οι πεζοί να περνούν από τις διαβάσεις, κοιτώντας αριστερά και δεξιά, όπως πρέπει όλοι να κάνουμε.
   Πρέπει επειγόντως να μπουν διαβασεις πεζών στα εξής σημεία:
   --- έξω από τα Σχολεία της πόλεως.
   ---έξω από το Νοσοκομείο, και στην γωνία του τετραγώνου.
   ---στις 4 γωνίες της Κεντρικής Πλατείας.
   --- Στις 2 γωνίες της Πλατείας Αποδήμων, επί του εθνικού δρόμου.
   --- Στη δισταύρωση 5 δρόμων, απέναντι απο τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
   ---Στο σταυροδρόμι των Δικαστηρίων.
   ---Στη διασταύρωση Μελίου με Βενιζέλου (στη vodafon)
   ---Στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται στο Πάρκο ΟΣΕ.
   ---Στην Πλατεία ΟΣΕ, σε 2 σημεία, είσοδο και έξοδο.
   ---στον εθνικό δρόμο, στο ύψος του Νεκροταφείου.
  ---στη διασταύρωση προς Μύλους
  ---Στο ύψος της Αστυνομίας.
  ---Σε 2-3 σημεία στην Πλατεία Δημαρχείου
   ---Στην διασταύρωση Ευαγγελίστριας, σε 3 σημεία.
       κλπ. κλπ.
 Είναι δουλειά του Δήμου, είναι ευθύνη του Δήμαρχου. Αν δεν το κάνει σημαίνει πως δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Το είχαμε επισημάνει και στον προηγούμενο Δήμαρχο, και απάντησε με τον πανέξυπνο τρόπο: δεν έχουμε λεφτά. Κι όμως δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μας έχει υποσχεθεί πως προσφέρει το ειδικό μηχάνημα που τις βάφει, καθώς και τις ειδικές μπογιές. Δηλαδή τα εξοδα είναι μηδαμινά, είναι μηδενικά!  Χρειάζεται απλώς η πολιτική βούληση, η απόφαση.
 --Πρέπει, -επίσης- να ξαναβαφτούν οι 3 διαβάσεις πεζών που υπάρχουν: Στα ΤΑΞΙ, στην Πλατεία, και στο Λύκειο-Γήπεδο ποδοσφαίρου.
   Εδώ θα αναφέρουμε ένα πραγματικό συμβάν που έτυχε να ήμασταν παρόντες, και βγάζει και γέλιο... 
  Ήταν πρωΐ 7-8 η ώρα, και πριν 2 ώρες μόλις είχε βαφτεί από ιδιώτη(!) η διάβαση στην Κεντρική Πλατεία, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς. Και έγινε εκεί ένα μικρό τρακάρισμα, ένα αμάξι χτύπησε λίγο ένα άλλο που ήταν αραγμένο πάνω στη διάβαση. Ήρθαν οι τροχαίοι με το όχημά τους και έγραψαν κλήση στον παράνομα παρκαρισμένο οδηγό, σε μιά διάβαση που δεν υπήρχε πριν 4 ώρες!...
    Οι ίδιοι αυτοί Αστυνόμοι είχαν δεί νωρίτερα πως ιδιώτες έφτιαχαν 5 η ώρα τη νύχτα την διάβαση, αλλά δεν τους έπιασαν να τους πάνε στο κρατητήριο, διότι καλά έκαναν και έφτιαχναν τη διάβαση, έστω κι αν τυπικά είναι παράνομο...
  Παρατηρούμε πως καλύτεροι απ όλους είναι οι ενεργοί πολίτες, οι ακτιβιστές, δεύτεροι έρχονται οι αστυνόμοι που κάνουν πλάτες στους πολίτες, και τρίτοι και καταϊδρωμένοι και επεύθυνοι και αμελείς  και άλλα πολλά, είναι οι άρχοντες της Πόλεως και του Δήμου που εμείς εκλέξαμε!!!.
  Τ' ακούς κ. Κατσίβελα?

  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη