google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Συντήρηση 15ης Επ. Οδού (Τμήμα Φιλιατρά- Μάραθος-Ρωμανός)» μέχρι τέλος Ιουλίου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και ανάδοχος εργολάβος είναι ο Ευστάθιος Τζικάκης, ενώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εκτελείται με έκπτωση 43%.Το συμφωνητικό υπογράφτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν η 20ή Ιουνίου.
Ολοκληρωμένο έργο
Ολόκληρο το τμήμα της 15ης επαρχιακής οδού από την έξοδο των Φιλιατρών έως τη γέφυρα του ποταμού «Σελλά» στο Ρωμανό είναι μήκους 23, 6 χιλιομέτρων.
Αρχή χιλιομέτρησης του έργου λαμβάνεται η διασταύρωση των οδών Ντουναίων και Παναγιώταρου στην έξοδο των Φιλιατρών. Με το έργο γίνονται επεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα τμήματα και θέσεις της 15ης επ. οδού σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, μικρά τεχνικά έργα, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των εργασιών, έχει εκτελεστεί το 100% των ασφαλτικών, το 40% των μικρών τεχνικών έργων και εκκρεμεί η σήμανση, ήτοι το ανεκτέλεστο τμήμα του έργου είναι περίπου 23.500 ευρώ (για τα τεχνικά έργα) και 27.500 ευρώ (για τη σήμανση).
Παράταση
Για να τελειώσει το έργο απομένει η ολοκλήρωση των τεχνικών έργων και της σήμανσης. Κύριος λόγος που ζητήθηκε η παράταση είναι η κατασκευή των τεχνικών έργων. Η καθυστέρηση έναρξής τους οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών για παραχώρηση εκτάσεων των ιδιοκτησιών τους, αλλά και για την αφαίρεση των δικτύων άρδευσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέραν της μιας ημέρας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή κυρίως των επενδεδυμένων τάφρων. Οπότε, μέχρι να υπάρξει συμφωνία, παρήλθε ο χρόνος και ο εργολάβος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα τεχνικά έργα. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη