google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

 Το να θέλεις να έχεις ‘δικό σου’ όλον τον κόσμο, και  να θέλεις να τον κυβερνήσεις, είναι η μεγαλύτερη ψυχική ανωμαλία που υπάρχει επί γης. Κι όμως, πολλοί έχουν επιχειρήσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν:  Αλέξανδρος, Καίσαρας, Αγγλική αποικιοκρατία,  Χίτλερ, Στάλιν.  Ο Πρόεδρος της Αμερικής στις μέρες μας λέγεται ‘Πλανητάρχης’, αλλά και οι Κινέζοι έχουν παρόμοιο κρυφό όνειρο μέσω της ισχυρής τους οικονομίας.
  Είναι όλοι τους διεστραμμένοι εγκέφαλοι, όλοι –γενικά- οι δικτάτορες,  και πρέπει να τους κόβουμε την εξουσία από πολύ νωρίς, πριν παραγίνει το κακό.

  Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν -και σ’ αυτό το θέμα- βρει την σοφή λύση. Όποιος αποκτούσε πολλή δύναμη στην πόλη του, -έστω κι αν ήταν απλώς λαοπρόβλητος ηγέτης-,  τον εξ-οστράκιζαν, τον έδιωχναν να πάει σε άλλο μέρος.  Ήξεραν πως είναι επικίνδυνος να γίνει μονάρχης-τύραννος, κίνδυνος για την Δημοκρατία. Δεν μπορεί να ελέγξει τη δύναμή του, κι ούτε οι άλλοι μπορούν να τον σταματήσουν.  
  Όμως και στην αρχαία Ελλάδα είχαμε την Αθήνα που ήθελε ηγεμονία σ όλες τις πόλεις, είχαμε την αντίπαλή της Σπάρτη, και τον γνωστό εμφύλιο πόλεμο που κατέστρεψε την Ελλάδα…

 Την σημερινή παγκοσμιοποίηση , φαίνεται να την χειρίζονται οι ‘πλούσιοι και οι ισχυροί του κόσμου’: οι Φωτισμένοι Τέκτονες, οι G7,η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ,  οι οίκοι αξιολόγησης, με δυο λόγια ολίγοι αγγλοαμερικάνοι- ευρωπαίοι- και  ζάπλουτοι εβραίοι . Πάντως όχι οι εξωγήινοι…
 Έχουν ένα μακρόπνοο μυστικό σχέδιο, να κατακτήσουν όλη τη γη, να τη διαμορφώσουν όπως θέλουν. Να επιβάλουν ένα κοινό νόμισμα, και μέσω αυτού την παγκόσμια διακυβέρνηση.
 Έχουν ως πρόφαση την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, να μας ελευθερώσουν από άλλους δικτάτορες (και έχουν κάποιο κδίκιο σε αυτό.)
 Έχουν ως πρόφαση τη σωτηρία του πλανήτη από την οικολογική καταστροφή. (και το πλασάρουν έντεχνα) Λένε πως θέλουν την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη, το τέλος των πολέμων. Μιλούν για ‘καλή παγκοσμιοποίηση’, μα λένε ψέματα.

    Διότι δεν κυβερνάνε  αυτοί!!!.
Έχουν παραδώσει την ‘εξουσία’ σε ένα υπερσύχρονο κομπιούτερ, 10 φορές καλύτερο από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο και έχουμε ο καθένας. Είναι αυτόνομο, δεν μπορείς να το βγάλεις απ την πρίζα, έχει δικιά του ενέργεια. Συλλέγει όλα τα δεδομένα, τα data,  και αποφασίζει, σαν να παίζει μια καλή παρτίδα σκάκι. Έχει υψηλή νοημοσύνη. Διαρκώς προσαρμόζεται στις εξελίξεις, αλλά έχει και έναν κρυφό μακρινό σκοπό, που του έχουν ορίσει εξ αρχής οι προγραμματιστές του. Το απώτερο σχέδιό τους , έστω και να το υποψιαζόμαστε, δεν λέγεται δημόσια.
 Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Το λένε χαϊδευτικά : το θηρίο.
Κάτι μας θυμίζει αυτό: το θηρίο της αποκάλυψης, που κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του, που δείχνει για παντοδύναμο. Θέλει μαεστρία για να μπορέσεις να το οδηγήσεις σε αποφάσεις φιλικές για τον άνθρωπο, διότι το κομπιούτερ αυτό δεν έχει ίχνος συναισθηματισμού. Έχει όμως -κι αυτό- τα αδύνατα σημεία του…

   Η γενική παγκόσμια διακυβέρνηση διαφαίνεται σιγά-σιγά, από τους κοινούς νόμους που ψηφίζονται σε όλα τα κράτη, στο ένα μετά το άλλο.
 Οι ‘νόμοι’ αυτοί είναι τόσο παράλογοι που φανερώνουν πόσο παράλογο είναι το όλο σχέδιο.

•---Βάζουν φόρους παντού. Επίτηδες δημιουργούν την γραφειοκρατία.
•-- Για να μειώσουν τους μισθούς φτιάχνουν επίτηδες το 8ωρο για τους μισούς, ρίχνοντας τους άλλους μισούς στην ανεργία.  Έτσι, υποφέρουν και οι εργαζόμενοι-δούλοι και οι άνεργοι, ενώ η λύση είναι να δούλευαν όλοι 4ωρο και με αξιοπρεπή μισθό.
•--Πουλάνε σε ιδιώτες τα πάντα. Γη, οικήματα, μεταφορές, συγκοινωνίες, παιδεία, υγεία. Ζούμε όλοι σε διαρκή οικονομικό πόλεμο, όλοι τρέχουν για τα λεφτά. Α κάποιος δεν έχει  λεφτά δεν μπορείς να ζήσει, αλλά ούτε και με αυτά ζει καλά...
•--Θέλουν να ελέγχουν την ενέργεια  ενώ υπάρχει η τεχνολογία για δωρεάν ενέργεια από ήλιο-αέρα, κλπ.
•--Θέλουν να ελέγχουν την τροφή μας μέσω μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.. Απαγορεύουν τους κήπους!, τα κοτέτσια!, κόβουν τις παλιές ποικιλίες σε αμπέλια κλπ,  ελέγχουν τους σπόρους, επιδοτούν για να κόψεις καλλιέργειες!, για να βάλεις άλλες αυτές που θέλουν αυτοί. Θέλουν να ελέγχουν τις πηγές, στην Αμερική απαγορεύουν να συλλέγεις ακόμα και το βρόχινο νερό!.
•--Ελέγχουν όλες τις κινήσεις μας. Βάζουν μικροτσίπ  σε όλα τα ζώα, ξεκίνησαν και βάζουν σε ανθρώπους. Δισεκατομμύρια κάμερες καταγράφουν το ο,τιδήποτε. Εκατοντάδες δορυφόροι βλέπουν τα πάντα, μέχρι και την καρφίτσα.
•--Ελέγχουν το χρήμα, μέσω των τραπεζών.  Όλοι οι άνθρωποι, όλες οι επιχειρήσεις  και όλα τα κράτη, χρωστάνε σε έναν αόρατο δανειστή.
-----με δυό λόγια, δεν θέλουν το καλό μας, αλλά να μας ελέγχουν, φοβούνται μήπως ξυπνήσουμε και ελευθερωθούμε απ αυτούς. Αυτό προσπαθεί το ‘θηρίο’, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.


----- Ας δούμε πώς θα γλυτώσουμε από τους επικίνδυνη αυτή δικτατορία και από τους σημερινούς δικτάτορες  του πλανήτη, που είναι μερικές εκατοντάδες ή έστω χιλιάδες, κι όμως από αυτούς υποφέρουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, αλλά και κάθε είδους ζωή σ όλη τη γη, τα ζώα, τα φυτά.
     Εμείς ο απλός λαός ας παραμείνουμε όσο μπορούμε  α υ τ ό ν ο μ ο ι   από την κεντρική εξουσία, και    α λ λ η λ έ γ γ υ ο ι   μεταξύ μας. Να αντισταθούμε όσο μπορούμε σε όλους τους παράλογους νόμους.  Να ‘εξοστρακίσουμε’ τους δικτάτορες που κυβερνούν σ όλες τις χώρες, πριν είναι αργά..

 --Αν μοιραστεί δίκαια ο υπάρχων σήμερα πλούτος στη γη, ή έστω και μόνο τα περισσεύματα, αυτά που πετάνε, δεν θα υπάρχει κανένας πεινασμένος. Αυτή την παγκοσμιοποίηση θέλουμε, κι όχι αυτή που θέλουν αυτοί.
--Αν χρησιμοποιηθεί σωστά η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, θα έχει όλη η γη όλα τα βασικά αγαθά με 1-2 ώρες εργασίας τη μέρα. Αλλά αυτό δε λέγεται ‘δουλειά’. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να κουραστεί 1 ώρα κάθε μέρα, έστω σαν γυμναστική, για να μη βαριέται. Άραγε, θα φτάσουμε στο σημείο να καταργηθεί η μισθωτή εργασία, να καταργηθεί ακόμα και το χρήμα. Έτσι δεν θα ‘χει αξία το χρήμα που έχουν, θα γίνουνε ίδιοι με μας. Αυτό είναι που φοβούνται: την αξιοποίηση των μηχανών προς όφελος των πολλών.
    Αυτή είναι η δικιά μας παγκοσμιοποίηση. Το να μοιραστούν πιο δίκαια τα αγαθά, και να αξιοποιήσουμε τις μηχανές. Είναι εφικτό μέσα σε λίγους μήνες να γίνει μια παγκόσμια αλλαγή, τόσο ωραία σαν ‘ποίηση’. Είναι πολύ εύκολο να γίνει, γίνεται ήδη αργά  μα επιταχυνόμενα…

                  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Υστερόγραφο: Ας επιχειρήσουμε να μπούμε στο πνεύμα του Μιχάλη Κατσαρού και να τον ρωτήσουμε πώς θα έγραφε –περίπου- σήμερα το: ‘αντισταθείτε’, δεκάδες χρόνια μετά…

 Α  Ν  Τ  Ι  Σ  Τ  Α  Θ  Ε  Ι  Τ  Ε

Σ’ αυτόν πού πήρε το καινούργιο τάμπλετ
  και λέει: ‘πιο καλό είναι αυτό’.
Σ αυτόν που βλέπει τηλεόραση με τι ώρες
 και λέει: ‘είμαι ενημερωμένος’

----αντισταθείτε στα μικροτσίπ
    που βάζουνε σε γάτες και ανθρώπους
    στις κάμερες που υπάρχουν στα WC
   και στον big brother που κάνει τον σωτήρα μας.
 
-----στη μαγική οθόνη του κομπιούτερ
    στο τελευταίο μοντέλο κάθε μηχανής
   στη ΝΑSΑ που θέλει να πάει και στον Αρη.

--στον πλούσιο που σου παριστάνει τον κομμουνιστή
 σε κάτι οικολόγους ‘της δεκάρας’
 στην ψευτο-δημοκρατία των ‘αντιπροσώπων’
 στα διαρκή ψέματα των πολιτικών
στους συνδικαλιστές που δεν νοιάζονται για τους ανέργους
  
---στις κρατικές θρησκείες
 στη γραφειοκρατία , στο οχτάωρο

---στο κλουβί με το καναρίνι, στα κλουβιά σπίτια,
 στα σταυλισμένα ζώα με ορμόνες
 σ αυτούς που παραλλάζουνε τους σπόρους
 σε δικηγόρους και γιατρούς που απαγορεύουνε την κάνναβη

---σ’ αυτήν την άγαμη κυρία που καθαρίζει με χλωρίνες
 στον άγαμο κοιλαρά αγρότη που πάει για ‘ρέντο’

---στα γάντια που φοράνε οι μαγείροι
 στις πλαστικές σακκούλες, τις γεμάτες φύλλα
 στο αλουμινένιο κουτί με το ‘αναψυκτικό’
--στις πλαστικές τροφές των σούπερ μάρκετ
 στις πολυβιταμίνες που σε κάνουν σούπερμαν

--στους γερμανούς που μας χρωστάνε, και θέλουνε να πάρουν κι άλλα
στις ‘αγορές’ χρήματος, και στους αόρατους τραπεζίτες
και σ όλους εμάς τους παχύσαρκους , που όλο ‘μας φταίει η κρίση’.

--στον πληρωμένο έρωτα για ένα ευρώ
 στην παιδική πορνογραφία και σ όσους δεν την έχουνε ακόμα εξαλείψει

---ακόμα και σ αυτόν που –τάχαμου -σου λέει: ‘αντισταθείτε’, α ν τ ι σ τ ά σ ο υ
  Μην κάνεις κάτι που σου είπε κάποιος,
  Μην κάνεις ό,τι κάνουν άλλοι  ή ό,τι είναι ‘μόδα’.
  Κάνε αυτό που εσύ νομίζεις, και πάρε την ευθύνη.
--Μόνο τότε, μπορεί να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη