google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο στόχαστρο του Κατσίβελα ο «ΑΡΧΕΛΩΝ»

Στο στόχαστρο του Κατσίβελα ο «ΑΡΧΕΛΩΝ»

Η ιστορία με την άδεια δόμησης σε περιοχές του Κυπαρισσιακού κόλπου, τα διάφορα επενδυτικά επιχειρηματικά σχέδια και η στήριξη που παρέχει σ’ αυτά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είναι γνωστή. Την επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, το έκανε και μετά την τελευταία συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Δεν αποκλείεται να την επαναλάβει σε πιθανολογούμενη επίσκεψη του υπουργού αύριο στην περιοχή της Ελαίας.
Η βασική αντίρρηση του δημάρχου είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής από το λιμάνι της Κυπαρισσίας μέχρι το Επιτάλιο ως εθνικού πάρκου, καθώς, όπως υπογραμμίζει, μια τέτοια εκδοχή θα υποβαθμίσει τη ζωή και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Ο κ. Κατσίβελας έχει προτείνει την προοπτική του περιφερειακού πάρκου, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με το οικοσύστημα.
Στο στόχο του δημάρχου βρίσκεται ο Σύλλογος "ΑΡΧΕΛΩΝ", αφού, όπως ισχυρίζεται αυτός είναι που καθορίζει την πολιτική του υπουργείου, με τις διασυνδέσεις που έχει σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. «Αυτό το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι η περιοχή ανήκει στους δημότες, ανήκει στο Δήμο και ο Δήμος είναι αυτός που πρέπει να έχει – και οι πολίτες του – τον πρώτο λόγο για το πώς θα χρησιμοποιηθεί και πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η περιοχή», σχολίασε ειδικότερα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό δημοσιοποιήθηκε η αρνητική εισήγηση του ΣτΕ αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε συνταχθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορούσε στην περιοχή.
Η «Εφ.Συν.», σε χθεσινό ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα που έχει προκύψει, σημειώνοντας και "το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή της Ελαίας και ειδικότερα για την εκεί κατασκευή 60 πολυτελών κατοικιών".
Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της έχει επιβάλει πρόστιμα στην εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης της έκτασης για σειρά παρανομιών, όπως διάνοιξη δρόμων κ.λπ.".


Η απάντηση του «ΑΡΧΕΛΩΝ»
Στο ίδιο ρεπορτάζ ο συντάκτης, Δημήτρης Τερζής, επικοινώνησε με την υπεύθυνη του συλλόγου για την περιοχή, Παναγιώτα Θεοδώρου, η οποία σχολίασε τις κατηγορίες του δημάρχου ως εξής: «Θλιβόμαστε πραγματικά, όταν ακούμε και διαβάζουμε τέτοιες δηλώσεις από τον κ. Κατσίβελα, που μοναδικό στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να δημιουργήσουν αντιδράσεις. Σ’ ένα εθνικό πάρκο υπάρχουν ζώνες βάσει του νόμου της βιοποικιλότητας (Ν. 3937/2011).
Ποιος είπε ότι σε όλες τις ζώνες θα υπάρχει απαγόρευση δόμησης; Αν δείτε και άλλα εθνικά πάρκα στην Ελλάδα, π.χ. αυτό της Ζακύνθου, σε ορισμένες ζώνες επιτρέπεται κανονικά η δόμηση και εκτός οικισμού.
Αλίμονο αν ο ΑΡΧΕΛΩΝ είχε τη δύναμη, την οποία επικαλείται ο δήμαρχος, να λύνει και να δένει σε εσωτερικό και εξωτερικό. Είναι κρίμα να γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Εμείς, ως περιβαλλοντική οργάνωση, λέμε την άποψή μας με επιχειρήματα και από εκεί και πέρα αποφασίζει η κεντρική εξουσία». 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη